Ronald van den Heuvel


drs.ing. Ronald van den Heuvel is een expert van Computable voor de topics Development, Cloud Computing en Internet.

Ronald van den Heuvel is sinds 2011 werkzaam bij G4S Secure Solutions als Manager Research & Development. R&D is verantwoordelijk voor de realisatie (zelfstandig of onder regie van R&D) van nieuwe IT middelen binnen de organisatie. Samen met de business wordt gekeken naar innovatieve toepasbare technieken om in de dienstverlening in te zetten. Een functie die een groot component strategie ontwikkeling op IT gebied in zich heeft. In deze functie is Ronald verantwoordelijk voor het applicatielandschap binnen de organisatie, de daarbij gebruikte architectuur en de visie op innovatie (waarbij de vertaling naar de business een centraal onderdeel is). Tevens is Ronald verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van IT systemen vanuit de R&D afdeling. Binnen deze functie maakt hij deel uit van het management team van G4S Secure Solutions ICT.

Voor zijn carrière bij G4S heeft hij gewerkt bij het bedrijf E.Novation waar hij startte als Software Engineer, waarbij de focus van zijn werkzaamheden vooral lag op het ontwikkelen van webapplicaties, met een hoge mate van gebruikersinteractie in bedrijfstoepassingen. In de loop der tijd ging Ronald zich steeds meer verdiepen in de architectuur van de applicaties die E.Novation ontwikkelde en hield hij zich nadrukkelijk bezig met de herbruikbaarheid en beheersbaarheid van code en het hoog beschikbaar maken van de dienstverlening. Vanuit die expertise werd Ronald in 2006 benoemd tot afdelingsmanager van de afdeling Application Development. Binnen die afdeling zijn de kennisgebieden Quality Assurance, Development en Applicatiebeheer vertegenwoordigt. Binnen deze functie was Ronald verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van E.Novation’s softwareapplicaties en maakt hij onderdeel uit van het management team van E.Novation.

Ronald heeft altijd een gepassioneerde focus gehad op het optimaliseren van het Software Lifecycle proces, zodat de deelgebieden die van belang zijn bij softwareontwikkeling optimaal samenwerken. Hierbij speelt traceerbaarheid van requirements, design, code en de daaruit voortvloeiende testen een belangrijke rol.

Vakkennis Ronald van den Heuvel

Functiegebieden

Multimedia, Software-ontwikkeling, Technisch ontwerp, Testen/implementeren en Webmanagement.

Onderwerpen

Development, Cloud Computing en Internet.

Methoden/frameworks

J2EE.

Programmeertalen/tools

HTML/CSS, Java, Javascript, JSP en XML.

Computable Expert
Ronald van den Heuvel

drs.ing. Ronald van den Heuvel
Opleidingsniveau: WO
Carrièreniveau: Senior Management
Functie: Manager Research & Development
Werkzaam bij: G4S Nederland
Bedrijfsgrootte: Meer dan 5000 personen
Omvang ict-afdeling: 50 t/m 99 personen
Branche: ICT
Geeft leiding aan: 10 tot 25 personen

Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2708 6.80
3 Reza Sarshar 1436 6.75
4 Will Moonen 318 6.73
5 P.J Westerhof LL.M MIM 399 6.69
6 Pa Va Ke 1545 6.66
7 Louis Kossen 860 6.65
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.