Spoelstra spreekt: Met Apple uit de crisis | Columns | Computable

Spoelstra spreekt: Met Apple uit de crisis

13-02-2013 09:20 | Door Jacob Spoelstra | Er zijn 5 reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Jacob Spoelstra

De geruchten gaan dat Apple aan een horloge werkt. Ze zullen wel gedacht hebben, als Google met een bril komt dan komen wij met een horloge. Binnenkort komt Samsung waarschijnlijk met een wekkerradio.

Apple komt altijd met prullaria, gadgets. Het is ook nooit zo dat je denkt bij Apple: ‘Ja, dat product gaat ons uit de crisis trekken. Daar gaan we kosten mee besparen. Nu vallen er geen banken meer om, de werkgelegenheid gaat toenemen en zelfs vijftigplussers zijn weer aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt en worden door middel van de meest dure incentives weer gesmeekt om alstublieft bij ict-bedrijven aan de slag te gaan.’ Nee, ze komen met een horloge.

KITT van Knight Rider

De zogenaamde smartwatch zal wel de naam iWatch krijgen. Maar zo’n iWatch bestaat natuurlijk allang. Al sinds de jaren tachtig. Michael Knight, van de tv-serie Knight Rider, had er al eentje. Hiermee kon hij zijn auto (KITT) oproepen. KITT kwam dan automatisch (zonder bestuurder) naar hem toegereden.

Vervolgens stapte Michael in de bestuurderstoel en liet zich niet rijden, nee, hij ging zelf autorijden. Wat natuurlijk raar is. Als je dan toch een auto hebt die zelf kan rijden, ga dan achterin zitten en de krant lezen. Maar blijkbaar dacht Michael zelf ook, prima dat stukje techniek maar ik vertrouw het niet.

iWatch, iCloud en iPhone

Je merkt dat het echte verkopers zijn bij Apple. Ze kijken niet wat het nut is maar hoe ze zo veel mogelijk apparaten kunnen verkopen. Ja, maar Jacob dit is niet zo maar een horloge. Nee, dit is de iWatch. Deze staat in verbinding met de iCloud en kan communiceren met andere Apple-apparaten.

Heel handig inderdaad dan kun je dus op je horloge een melding krijgen dat er een telefoongesprek binnenkomt op je iPhone die naast je ligt. Dat is net zo’n handige uitvinding als de afstandsbediening van mijn autoradio. Waar ik overigens zelf wel iets aan zou hebben als mijn auto vanzelf zou rijden en ik achterin kon zitten om de krant lezen. Maar dat soort handige uitvindingen doet Apple nooit. Dat zou pas echt de crisis oplossen. Jammer.

Jacob Spoelstra is columnist en stand-up comedian. Kijk voor meer informatie op www.jacobspoelstra.nl.
Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 1402 6.81
Klik voor meer info 2 1049 6.79
Klik voor meer info 3 1866 6.78
Klik voor meer info 4 1195 6.69
Klik voor meer info 5 564 6.64
Klik voor meer info 6 1127 6.56
Klik voor meer info 7 2651 6.52
Klik voor meer info 8 539 6.35
Klik voor meer info 9 1280 6.33
Klik voor meer info 10 925 6.19