VeliQ presenteert roadmap MobiDM

06-02-2013 11:15 | Door Alex Bausch | Lees meer artikelen over: Apps, IaaS | Er is 1 reactie op dit artikel | Permalink
Computable Expert
Alex Bausch
Alex Bausch

Oprichter

Expert van Computable voor de topics: Mobility en Cloud Computing

Meer

Eind januari hebben ruim tweehonderd eindgebruikers, resellers en telecomoperators het Move The Big M evenement van VeliQ bezocht voor de laatste ontwikkelingen op mobility gebied. Behalve de technische roadmap voor MobiDM, zijn daar ook samenwerkingsovereenkomsten met Amazon en SAP gepresenteerd en de eerste partner awards uitgereikt. Analysten Nick McQuire (IDC) & Philippe Winthrop (Enterprise Mobility Forum) bespraken de ontwikkelingen voor 2013.

Het MobiDM mobile Platform-as-a-Service (mPaaS) van VeliQ wordt al jarenlang door een groot aantal bedrijven gebruikt om alle smartphones en tablets van medewerkers te beheren. Alleen zijn die bedrijven zich daarvan amper bewust, omdat zij met MobiDM werken onder de eigen merknaam van bijvoorbeeld KPN, Vodafone, Swisscom, T-Systems, 2GO-Mobile, Detron, Logica, Into Telecom of één van de vele andere partners.

Tijdens Move The Big M heeft VeliQ nieuwe samenwerkingsovereenkomsten met Amazon en SAP gepresenteerd. Met Amazon voor het hosten van MobiDM in Noord-Amerika en de integratie met haar Infrastructure-as-a-Service (IaaS). Met SAP om zowel Afaria voor een deel van de MDM-functionaliteit te blijven gebruiken, als voor het wereldwijd verkopen van MobiDM als 'managed' mobilityservice door SAP aan haar klantenkring.

Het middagprogramma van Move the Big M was op het eigen kantoor van VeliQ in Barendrecht en het avondprogramma op de SS Rotterdam. Daar is het event afgesloten met de feestelijke uitreiking van twee partner awards.

Innovatie

MobiDM is een volledig cloudgebaseerde oplossing voor het beheren en beveiligen van alle smartphones, tablets, bedrijfsapps en content. Uit de presentaties van klanten en partners tijdens Move the Big M bleek dat de multiplatform ondersteuning, snelle implementatie en eenvoud van beheer, voor hen doorslaggevende redenen zijn geweest om MobiDM te kiezen.

VeliQ presenteerde zelf de mobile Platform-as-a-Service (mPaaS) visie waarop MobiDM is gebaseerd en de roadmap voor verdere ontwikkeling. In lijn met de al vermelde Amazon IaaS-integratie komen er binnenkort ook integraties aan met SAP All-In-One en HANA.

Ook was er  veel belangstelling voor de presentatie van partner Mocana, over het apparaatonafhankelijk beveiligen van bedrijfsapps. Hoewel MobiDM mobiele apparatuur al zodanig beveiligd dat leden van de Tweede Kamer ermee werken, voegt Mocana interessante extra functionaliteit toe voor het beveiligen van apps en daarbij gebruikte bedrijfscontent. Die technologie is slechts één van de vele innovaties in MobiDM 5, die voor dit jaar op de roadmap staat.  

Reacties op dit artikel
De redactie vindt deze reactie: OKEwout Dekkinga, 11-02-2013 0:08
@Redactie
 
Ik zal niet het: "Wij van WC-eend" gebruiken maar als schrijver van expertverslag duidelijk gelieerd is aan product dan had dit stuk beter onder de categorie (product)nieuws geplaatst kunnen worden.
 
Dit alles niets ten nadele van product, wat ik zeker interessant vind maar gewoon om te voorkomen dat advertorials/infomercials straks de vulling worden van deze nieuwe rubriek.
Gerelateerde artikelen

14-08-13  VeliQ haalt 9 miljoen dollar op voor groei

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1572 6.2
Klik voor meer info2 1305 6.0
Klik voor meer info3 1271 6.2
Klik voor meer info4 1072 6.2
Klik voor meer info5 993 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 524 6.1
Klik voor meer info9 405 6.2
Klik voor meer info10 399 6.0