Duitse PC-productie Acer naar Tilburg

27-01-2000 00:00 | Door Redactie Computable | Lees meer artikelen over: Laptops | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Acer verplaatst de productie van desktops voor de Duitse markt van Ahrensburg naar zijn IMS-fabriek in Tilburg. Daarmee heeft de computerfabrikant de Europese productie van desktops en notebooks in zijn geheel ondergebracht in Nederland.

Het Acer-onderdeel IMS (Integrated Manufacturing Services) beschikt in ons land over twee assemblagefabrieken: één in Den Bosch voor de productie van notebooks en één in Tilburg voor desktops.
Door de overplaatsing beschikt de fabriek in het bij Hamburg gelegen Ahrensburg over meer capaciteit voor het produceren van servers. Bovendien past het besluit in de wereldwijde reorganisatie waarmee Acer vorig jaar begon. Het wil de computerproductie en bevoorrading van leveranciers zoveel mogelijk concentreren. Het bedrijf bracht al eerder productie-activiteiten van andere Europese vestigingen naar de twee Nederlandse fabrieken. Volgens een zegsvrouw van Acer Nederland kan de Tilburgse fabriek de extra productiecapaciteit met gemak aan.
Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter