Gemeente Huizen kiest voor Pinkroccade LG

29-11-2012 10:50 | Door Johannes van Bentum | Lees meer artikelen over: Basisregistraties | Lees meer over het bedrijf: PinkRoccade | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink
PinkRoccade

Ict-dienstverlener Pinkroccade Local Government en de gemeente Huizen werken gezamenlijk aan een nieuwe burgerzakenoplossing. De twee partijen ondertekenden hiertoe een samenwerkingsovereenkomst. Huizen wordt daarmee een van de 25 kwartiermakergemeenten van Pinkroccade in het mGBA-programma (modernisering Gemeentelijke Basis Administratie) van de rijksoverheid.

Doel van het mGBA-programma van Pinkroccade Local Government is om de kwaliteit van de gemeentelijke gegevens en de dienstverlening aan burgers te verbeteren. Daarbij is er voortdurend afstemming met de GebruikersVereniging Pinkroccade Local Government (GV).

Gemeente Huizen zorgt voor de praktische kennis rond burgerzakenprocessen. Pinkroccade levert de capaciteit en expertise om die kennis om te zetten in een moderne oplossing voor verschillende burgerzakenprocessen, zoals het aanvragen van een reisdocument, het organiseren van verkiezingen en het aangeven van een geboorte of overlijden. Ook naar zelfservicemogelijkheden via pc, laptop, tablet of smartphone wordt gekeken.  

De twee partijen delen hun ervaringen in een later stadium met andere gemeenten in de regio. Pinkroccade maakte een jaar geleden bekend dat het gaat investeren in een nieuwe burgerzakenoplossing. Deze oplossing maakt gebruik van ontwikkelingen als SaaS, cloud computing en het gebruik van onafhankelijke opensourcecomponenten.

De ondertekening
PinkRoccade LG en Gemeente Huizen
Zittend (v.l.n.r.): algemeen directeur Han Knooren van Pinkroccade Local Government en burgemeester Fons Hertog van Huizen. Staand (v.l.n.r.): Hoofd Burgerzaken Peter van Dijk van gemeente Huizen en business manager Mat Keijers van Pinkroccade Local Government.
6 vacatures
IT Projectmanager

MN , 's-Gravenhage

Ervaren sharepoint architect

De Nederlandsche Bank , Amsterdam

Senior ketenbeheerder MijnOverheid

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Logius , 's-Gravenhage

Medior applicatieontwikkelaar .NET

Belastingdienst , Apeldoorn

Grafisch Designer

Itility B.V. , Son

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1572 6.2
Klik voor meer info2 1305 6.0
Klik voor meer info3 1271 6.2
Klik voor meer info4 1072 6.2
Klik voor meer info5 993 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 524 6.1
Klik voor meer info9 405 6.2
Klik voor meer info10 399 6.0