HP Vertica start met big data-certificering | Nieuws | Computable

HP Vertica start met big data-certificering

22-01-2013 15:27 | Door Sander Hulsman | Lees meer artikelen over: Certificering, Big data | Lees meer over het bedrijf: HP | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
HP

HP start het Big Data Solutions-trainings- en -certificeringsprogramma voor het analytics platform Vertica. Het door HP ExpertOne aangeboden programma helpt organisaties meer te halen uit big data door it-professionals op te leiden om gestructureerde, semi-gestructureerde en ongestructureerde data beter in te zetten.

De toenemende hoeveelheid, variatie en snelheid van informatie stelt organisaties voor nieuwe problemen en uitdagingen. Volgens een recent Gartner-rapport ontstaan tot 2015 4,4 miljoen banen in de big data-sector, maar wordt slechts één derde daarvan ingevuld. It-professionals moeten dus de vaardigheden verwerven om alle soorten informatie te kunnen verbinden, analyseren en beheren, ongeacht de interface of locatie. Alleen dan kunnen volgens HP bedrijven maximaal van big data profiteren.

HP Vertica Analytics

Het nieuwe trainings- en certificeringsprogramma biedt HP Vertica-systeembeheerders, -databaseanalisten en -applicatieontwikkelaars de mogelijkheid hun vakkundigheid aan te tonen. Het behalen van het certificaat laat zien dat zij big data analytics kunnen inzetten voor de groei van het bedrijf. Om de hoogste kwaliteit van big data-educatie te waarborgen volgen de deelnemers voorafgaand aan de certificering intensieve trainingen en doen zij on-the-job ervaringen op met het HP Vertica Analytics-platform. De deelnemers sluiten het programma af met een uitgebreide toets.

‘Onze partners en klanten hebben behoefte aan een gecertificeerd programma dat hun kwaliteit als big data-analist aantoont’, zegt Byron Berk, manager Service en Training HP Vertica. ‘Door het nieuwe HP Big Data-certificeringsprogramma aan te bieden maken wij het mogelijk voor organisaties om het HP Vertica Analytics-platform te combineren met de kwaliteiten van de it-professionals. Honderden gebruikers en een toenemend aantal partners vertrouwen op HP Vertica Analytics om snel van big data te kunnen profiteren. Het programma biedt een referentiekader voor onze klanten en partners, met behulp van HP ExpertOne kunnen zij de vakkundigheid van gebruikers beoordelen.’

HP ExpertOne

Het HP ExpertOne-programma staat open voor meer dan een half miljoen it-professionals en biedt trainingen aan op het gebied van big data, cloud, converged infratructure, networking, operating systems, security servers, software en storage. Een succesvolle deelname aan het programma geeft toegang tot de HP ExpertOne-community, bestaande uit gekwalificeerde HP-channelpartners, klanten en werknemers.

Gerelateerde artikelen

16-02-11  HP neemt BI-specialist Vertica over

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 1398 6.80
Klik voor meer info 2 1044 6.75
Klik voor meer info 3 1854 6.73
Klik voor meer info 4 1195 6.68
Klik voor meer info 5 2628 6.65
Klik voor meer info 6 560 6.49
Klik voor meer info 7 1115 6.38
Klik voor meer info 8 915 6.37
Klik voor meer info 9 539 6.34
Klik voor meer info 10 1277 6.32