Google stopt met zeven producten

23-11-2011 12:55 | Door Witold Kepinski | Lees meer over het bedrijf: Google | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
google

Google stopt met zeven producten omdat deze niet het beoogde resultaat hebben gehaald waarop het internetbedrijf had gehoopt. Zo wordt er afscheid genomen van Wave, Bookmark Lists, Friend Connect, Gears, Timeline, Knol en het ‘Renewable Energy Cheaper than Coal project’, een programma te bevordering van het gebruik van duurzame energie.

Google maakt dit bekend op zijn bedrijfsblog. Er wordt per 30 april 2012 afscheid genomen van de clouddienst Wave waarmee gebruikers via internet met elkaar documenten kunnen delen en bewerken. Ze kunnen eventueel overschakelen naar Apache Wave. Verder wordt er afscheid genomen van de samenwerkingsoplossing Bookmarks Lists waarmee bijvoorbeeld bladwijzers kunnen worden gedeeld. Het doek valt ook voor Google Friend Connect dat het mogelijk maak software voor sociale netwerken op internetpagina's te zetten. Als alternatief kunnen gebruikers overstappen naar Google+.

Knol

Google maakte verder bekend afscheid te nemen van Gears en Timeline. Met Gears kunnen bestanden op een pc worden bewaard als er geen internet is. Maar dat is nu ook mogelijk met Gmail, Calendar en Doc, aldus Google. Verder stopt Google met Search Timeline waarmee zoekresultaten op chronologische volgorde kan worden bekeken. Het doek valt ook voor online encyclopedie Knol die het af moet leggen tegen concurrent Wikipedia. Tot slot gaat de stekker uit het ‘Renewable Energy Cheaper than Coal project'. Google wilde met zonne-energie het gebruik van duurzame energie bevorderen.

Google stopte eerder met een aantal producten, zoals Google Labs, App Engine for Business, Code Search, Jaiku en Buzz. De nieuwe stappen passen in het beleid van Google-ceo Larry Page om een aantal zaken meer te stroomlijnen. Eerder deze maand maakte Google ook bekend dat de gmail-support voor de Blackberry niet wordt gecontinueerd.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

13 vacatures
ICT Trainee - Alphen a/d Rijn

Call2 B.V. , Alphen aan den Rijn

ICT Trainee - Meppel

Call2 B.V. , Meppel

Medior ICT Consultant (Extern)

Hands On , Weesp

Microsoft System Engineer / Senior ICT Consultant / Technisch ICT Consultant

Hands On , Weesp

Systeembeheerder Windows en Linux

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) , Bilthoven

Top 10 reagerende bezoekers
   Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1894 6,9
Klik voor meer info2 1427 6,6
Klik voor meer info3 1358 6,4
Klik voor meer info4 1170 6,5
Klik voor meer info5 1106 6,5
Klik voor meer info6 1048 5,9
Klik voor meer info7 847 6,7
Klik voor meer info8 639 5,9
Klik voor meer info9 514 6,3
Klik voor meer info10 437 5,9