Start-up Wercker krijgt geld uit Silicon Valley

24-01-2013 11:55 | Door Rik Sanders | Lees meer over het bedrijf: Wercker | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink

Wercker, het Amsterdamse ontwikkelplatform voor software in de cloud, heeft financiële steun gekregen van de Amerikaanse investeerder Greylock Partners uit Silicon Valley. Ook de Amsterdamse durfkapitalisten Vitulum Ventures en Shamrock Ventures, begeleider van de investeringsronde, steken geld in het bedrijf. De Amsterdamse start-up gaat met het extra kapitaal zijn platform opschalen om wereldwijd meer softwareontwikkelaars te kunnen bereiken.

Het totale investeringsbedrag is niet bekendgemaakt, maar ligt volgens het Financieele Dagblad rond de een miljoen dollar.

Het cloudplatform van Wercker biedt bedrijven de mogelijkheid updates van hun software razendsnel te verspreiden. Ook kunnen ontwikkelteams via het platform elkaars vorderingen bekijken en bespreken. Wercker draait nog in een private bètaversie; geïnteresseerde partijen kunnen een verzoek tot een bètatoegang indienen via http://beta.wercker.com.

Innovatie

Wercker, opgericht door Micha Hernandez van Leuffen, maakte deel uit van het Rockstart Accelerator startup-programma uit Amsterdam. Ook kreeg het steun vanuit het Mozilla’s WebFWD programma. Met hulp van NexusLabs, een Amerikaans/Nederlandse stichting die zich bezighoudt met het stimuleren van technologische innovatie, kon Wercker contact leggen met Amerikaanse investeringspartijen, zoals Greylock Partners.

Video

21 vacatures
docent System & Network Engineering

Hogeschool van Amsterdam , Amsterdam

Senior Systeembeheerder

De Bascule , Duivendrecht

Systems Engineer

Travix Nederland B.V. , Amsterdam

Netwerk- Systeembeheer

Wazda-IT Solutions , Goor

Managed Services Engineer m/v / systeembeheerder

PK Automatisering , Assen

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1575 6.2
Klik voor meer info2 1305 6.0
Klik voor meer info3 1272 6.2
Klik voor meer info4 1072 6.2
Klik voor meer info5 1000 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 528 6.1
Klik voor meer info9 405 6.2
Klik voor meer info10 399 6.0