DNB en Salesforce.com sluiten audit-akkoord

29-01-2013 15:25 | Door Sander Hulsman | Lees meer artikelen over: IT-auditing | Lees meer over het bedrijf: Salesforce.com | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink
Salesforce Dreamforce

De verzekeraars en banken die gebruik maken van de crm-applicaties en platformtechnologieën van Salesforce.com kunnen nu ook voldoen aan het right to audit, zoals geëist wordt vanuit de wet. Salesforce.com heeft toegezegd in de contracten het right to audit aan te passen. Deze aanpassing gaat gelden voor alle Nederlandse financiële instellingen die nu al gebruikmaken van de diensten van Salesforce.com maar ook voor de nieuwe klanten.

Vele financiële instellingen hebben in het verleden al contracten afgesloten voor uitbesteding van onder andere clouddiensten. Uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) is gebleken dat deze contracten niet altijd voldoen aan de wettelijke eisen, met name het right to audit is niet altijd juist geïnterpreteerd. Door gesprekken met diverse (cloud)serviceproviders over de wettelijke eisen van het right to audit heeft DNB nu ook overeenstemming bereikt met Salesforce.com. Zij passen het right to audit-artikel in hun contracten aan . Eerder leidden gesprekken van DNB ertoe dat het gebruik van Office 365-diensten voor de financiële instellingen toegankelijk werd.

Dit is een belangrijke efficiencyslag, omdat DNB er in een keer voor gezorgd heeft dat alle contracten van Salesforce.com gaan voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Hiermee heeft DNB wederom een stap gezet om het gebruik van clouddiensten voor de Nederlandse financiële instellingen toegankelijk te maken. Voor de financiële instellingen in Nederland is het nu mogelijk gemaakt te voldoen aan de wettelijke vereisten bij afname van de producten van Salesforce.com. Uiteraard is ook een goede risicoanalyse van belang.

Met andere internationale cloudserviceproviders lopen nog gesprekken.

Proactief en voorspellend beheer

Leveranciers van beheertools en organisaties die IT-beheer uitvoeren prijzen veelvuldig hun proactief karakter. Maar is......

20 vacatures
Netwerk- Systeembeheer

Wazda-IT Solutions , Goor

Managed Services Engineer m/v / systeembeheerder

PK Automatisering , Assen

Senior Systeembeheerder

ORTEC bv , Zoetermeer

Senior systeembeheerder

Openbare Bibliotheek Amsterdam , Amsterdam

Junior Projectleider ICT

Grant Thornton , Alphen aan den Rijn

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1560 6.2
Klik voor meer info2 1293 6.0
Klik voor meer info3 1266 6.2
Klik voor meer info4 1066 6.2
Klik voor meer info5 976 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 519 6.1
Klik voor meer info9 394 6.0
Klik voor meer info10 391 6.2