Capgemini start detacheringsmakelaar Dunit | Nieuws | Computable

Capgemini start detacheringsmakelaar Dunit

14-02-2013 10:40 | Door Sander Hulsman | Lees meer over de bedrijven: Capgemini, Dunit | Er zijn 7 reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Ict-dienstverlener Capgemini Nederland heeft de detacheringsmakelaar Dunit opgezet. Dit nieuwe bedrijf gaat zich bezighouden met het detacheren van zelfstandige ict-professionals en zzp’ers die zich begeven op het snijvlak van de business en ict. Oud-Sogeti-cfo Ronald Spaans wordt de nieuwe directeur van het bedrijf, dat een zelfstandige status krijgt binnen de Capgemini-groep. Spaans ging vorig jaar naar Capgemini over om Dunit voor te bereiden.

Dunit is opgezet vanuit Capgemini, waarbij zusterdienstverlener Sogeti geholpen heeft. De detacheringsmakelaar start met ruim tien mensen. In portfolio heeft Dunit ongeveer achthonderd actieve professionals en een paar duizend passieve. Deze groep zelfstandigen komt uit het Capgenmini-bestand. De in te zetten professionals hebben tussen de vier en zeven jaar relevante werkervaring.

Stap naar internationaal

Capgemini speelt met Dunit in op twee ontwikkelingen in de Nederlandse ict-markt. Zo groeit het aantal zelfstandig ict’ers en ontstaat er een steeds meer flexibele markt. Daarnaast vragen organisaties steeds vaker naar snel inzetbare, ervaren professionals. In Nederland zijn deze trends duidelijker waarneembaar dan in andere landen, waardoor Capgemini hier met Dunit start. Als de detacheringsmakelaar hier aanslaat, dan gaat Dunit waarschijnlijk internationaal.

Begin januari 2013 werd al bekend dat Capgemini een eigen detacheringsmakelaar ging opzetten. Dit nieuws kwam tegelijk met de vraag van Capgemini aan vierhonderd van zijn duurdere Nederlandse medewerkers om per januari 2013 salaris in te leveren. Mocht personeel dit weigeren, dan wordt bijscholing verplicht gesteld. Ook maakte Capgemini bekend dat het voortaan afziet van het ontwikkelen van lokale diensten specifiek voor de Nederlandse markt. Vakcentrale CNV was niet te spreken over de maatregelen.

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 1398 6.80
Klik voor meer info 2 1044 6.75
Klik voor meer info 3 1854 6.73
Klik voor meer info 4 1195 6.68
Klik voor meer info 5 2628 6.64
Klik voor meer info 6 560 6.49
Klik voor meer info 7 1115 6.38
Klik voor meer info 8 915 6.37
Klik voor meer info 9 539 6.34
Klik voor meer info 10 1277 6.32