E.Novation komt in handen van 'zuster' Vanad

19-06-2013 10:51 | Door Rik Sanders | Lees meer artikelen over: Consulting | Lees meer over de bedrijven: E.Novation, Vanad Group | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Vanad Group heeft zijn belang in E.Novation van bijna 30 naar 95 procent uitgebreid en daarmee een meerderheid van de aandelen in bezit gekregen. Beide ict-dienstverleners uit Capelle aan den IJssel zijn in handen van de familie Nederlof. Door de banden tussen de twee bedrijven strakker aan te halen wil de Vanad Group een sterkere internationale organisatie neerzetten met een focus op klantenservice, it en advisering. Met E.Novation erbij verdubbelt de Vanad Group de omzet naar ruim 36 miljoen euro. Er werken in totaal zo’n 1200 medewerkers in Europa en China.

Hoewel beide bedrijven op geheel eigen wijze zijn uitgebouwd en gegroeid, is het moment rijp om nader tot elkaar te komen. Er ontstaat een familiebedrijf dat zijn krachten bundelt met specialismen op het gebied van it, advisering en klantenservice, aldus Vanad en E.Novation. De ambitie is vooral om internationaal verder te groeien. De E.Novation-kantoren in Londen (Engeland) en Chengdu (China) vormen daarvoor de uitvalsbases. Verder staan er initiatieven op stapel om cloudoplossingen naar Europa halen.  

E.Novation en Vanad Group

E.Novation is als it-specialist op het gebied van communicatie en data-integratie al 29 jaar actief in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en China. Er werken 180 man bij de ict-dienstverlener. Algemeen directeur is Jean Nederlof. E.Novation richt zich vooral op de sectoren gezondheidszorg, overheid en transport & logistiek.

Vanad Group, waar Arthur Nederlof de scepter zwaait, is in 2005 opgericht. De groep, waar zo'n duizend man werken, bestaat uit verschillende divisies die actief zijn op het gebied van klantenservice en technologie. In de Benelux biedt het onderdeel Vanad Contact Centers diensten op het gebied van klantenservice; daarbuiten gebeurt dat onder de naam Babylon. Het onderdeel Vanad Laboratories ontwikkelt voor deze onderdelen de callcentertechnologie en biedt deze ook op de markt aan.

Verder is in Zeist het bedrijf Tangelo Software actief, een leverancier van software voor het publiceren van content over meerdere kanalen. In China is Vanad Group actief met het bedrijf Sopho, dat al zo'n dertig jaar telecomoplossingen levert.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

17 vacatures
Senior Technisch Consultant

DigitasLBi Netherlands BV , Amsterdam

Technisch Consultant ICT omg Nijmegen

TUNIX Digital Security , Nijmegen

Product Consultant Online Betalen

Currence Services B.V. , Amsterdam

Business Informatie Architect

APG , Heerlen

Store Leader

Apple , Amsterdam

Top 10 Reagerende bezoekers
   Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1823 6,9
Klik voor meer info2 1405 6,5
Klik voor meer info3 1349 6,4
Klik voor meer info4 1141 6,3
Klik voor meer info5 1080 6,3
Klik voor meer info6 1029 5,8
Klik voor meer info7 815 6,6
Klik voor meer info8 607 5,8
Klik voor meer info9 495 6,3
Klik voor meer info10 428 5,8