Lukkien integreert digital asset management in Sitecore

25-01-2013 11:48 | Door Johannes van Bentum | Lees meer artikelen over: CMS | Lees meer over het bedrijf: Sitecore | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
video streaming

Multimediabedrijf Lukkien uit Ede integreert zijn zelf ontwikkelde digital asset management in de software van cms-leverancier Sitecore in Zeist. Het geïntegreerde pakket is vooral bedoeld voor marketingorganisaties. Volgens eigen zeggen levert Lukkien een compleet pakket waarmee marketeers goed uit de voeten kunnen.

Het systeem is interessant voor marketingorganisaties die daarmee het proces van productie, goedkeuren, opslaan, beheren en verspreiden van digitale content als beelden, films, webcomponenten en powerpoints kunnen regelen. Daarvoor zijn onderdelen als workflows, rechtenbeheer en lifecycle-modules in het pakket opgenomen. ‘Alle vragen vanuit marketingorganisaties kunnen wij met ‘ja’ beantwoorden’, zegt directielid en hoofd Interactive Marco Fredriksen van Lukkien.

Het product van Lukkien vervangt de module voor digital asset management in het pakket van Sitecore. ‘Dat mag je eigenlijk geen DAM noemen, dat is zo beperkt. Dat zegt Sitecore overigens zelf ook’, weet Fredriksen. Een klant die het pakket al heeft draaien is het Nederlandse modemerk G-Star. ‘Al hun beeldmateriaal, inclusief de zoomfunctie, komt uit ons systeem.’ Als basis gebruikt G-Star overigens geen Sitecore, maar het Duitse e-commerceplatform Intershop. ‘Daar integreert het dus ook mee’, zegt Fredriksen.

De ontwikkeling van de module voor digital asset management van Lukkien werd vijftien jaar geleden gestart. Het pakket werd aan verschillende partijen in diverse branches geleverd. ‘Het is daardoor zeer compleet. Marketeers in de mode en retail kunnen ermee uit de voeten, maar ook in de automotive of levensmiddelenindustrie.’

Heinz

De Amerikaanse levensmiddelenfabrikant Heinz, in Nederland gevestigd in Zeist, gebruikt de digital asset managementmodule van Lukkien wel in combinatie met Sitecore. ‘Dat heeft het hoofdkantoor in de VS zo bepaald. Daar draait het al een paar jaar binnen de marketingorganisatie.’

De volgende stap volgens Fredriksen is dat Sitecore de DAM-module van Lukkien gaat adviseren aan klanten die nog geen afnemer zijn. ‘Dat zal dus leiden tot implementaties bij nieuwe klanten’.

Klanten

Het platform van Sitecore wordt gebruikt voor het beheer van 32.000 websites van klanten in het bedrijfsleven en bij overheden. Belangrijke klanten in Nederland zijn fietsfabrikant Gazelle, energiemaatschappij Eneco, bierbrouwer Heineken, softwareleverancier Microsoft, supermarktketen C1000, provincie Noord-Brabant en scheepswerf Damen Shipyards.
Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 2227 6.77
Klik voor meer info 2 1636 6.72
Klik voor meer info 3 1313 6.65
Klik voor meer info 4 949 6.58
Klik voor meer info 5 1169 6.57
Klik voor meer info 6 704 6.35
Klik voor meer info 7 491 6.32
Klik voor meer info 8 516 6.15
Klik voor meer info 9 1185 6.10
Klik voor meer info 10 893 6.02