Lexmark koopt Acuo voor Perceptive Software

31-01-2013 10:58 | Door Sander Hulsman | Lees meer artikelen over: Overnames, Archivering | Lees meer over het bedrijf: Lexmark | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Overname

Lexmark neemt Acuo Technologies over, een leverancier in high performance software en diensten voor klinisch content management, datamigratie en vendor-neutrale archivering (VNA). De overnameprijs in cash bedraagt ruim 33 miljoen euro (ongeveer 45 miljoen dollar). Acuo Technologies wordt onderdeel van Perceptive Software, een dochterbedrijf van Lexmark.

De combinatie van Acuo Technologies met de softwareoplossingen voor de gezondheidssector van Lexmark-dochter Perceptive Software stelt klanten in staat om in hun hele organisatie één enkel platform voor klinische content te ontplooien dat toegankelijk is via alle bestaande EMR-systemen (Electronic Medical Record). Het Universal Clinical Platform (UCP) van Acuo Technologies is een vendor-neutrale basis die de zorgverlening verbetert door consolidatie van medische beelden, waarbij de patiënt steeds centraal staat.

Lagere kosten en risico’s

Het aanbod van Acuo Technologies omvat één enkel integratiepunt voor alle aspecten van medische beeldvorming. De mogelijkheid die het UCP biedt om met verschillende systemen samen te werken, zorgt voor lagere kosten en risico’s, een grotere flexibiliteit en meer efficiëntie voor alle gebruikers en departementen.

Perceptive Software en Acuo Technologies gaan samen een reeks technologieën aan de gezondheidssector aanbieden, van ecm en VNA met raadpleging van klinische content tot databaseconversie. Samen beantwoorden deze technologieën aan alle contentbehoeften van organisaties in de gezondheidssector.

Met deze overname wordt Perceptive Software op dit domein de enige vendor die over een eigen technologie beschikt. Het is daardoor in staat om één enkel, content-based medisch dossier voor de hele organisatie aan te bieden dat toegankelijk is via een EMR-systeem. Dit verbetert de patiëntenzorg en het comfort van de klinische medici en levert besparingen op.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 2223 6.77
Klik voor meer info 2 1635 6.72
Klik voor meer info 3 1312 6.66
Klik voor meer info 4 948 6.58
Klik voor meer info 5 1169 6.57
Klik voor meer info 6 704 6.35
Klik voor meer info 7 491 6.32
Klik voor meer info 8 516 6.15
Klik voor meer info 9 1185 6.10
Klik voor meer info 10 889 6.03