'Marktwaardering Facebook is kwart te hoog' | Nieuws | Computable

'Marktwaardering Facebook is kwart te hoog'

06-02-2012 11:54 | Door Sander Hulsman | Lees meer artikelen over: Social media | Lees meer over de bedrijven: Facebook, AME Research | Er zijn 4 reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Facebook met Benioff van Salesforce

Marktonderzoeker AME Research vindt de financiële waardering voor de social website Facebook een kwart te hoog. Facebook bereidt een beursgang voor en momenteel zou er veertig dollar voor een aandeel betaald worden. Hiermee komt de waarde van het bedrijf op 75 miljard dollar. AME Research vindt een prijs van dertig dollar per aandeel of een marktwaarde van 56 miljard dollar ruimschoots voldoende. De uitgiftekoers van het aandeel is nog niet bekend gemaakt.

De beursgang van Facebook heeft alles in zich om een financieel succes te worden. Het Amerikaanse kapitaal heeft behoefte aan succes, aldus het rapport van AME Research. Facebook bereikt driekwart van de allerrijkste 7 procent inwoners van deze planeet. De 'global upperclass', daar haken adverteerders op in. Daarom wordt ook de beursgang een succes, mits de uitgiftekoers volgens AME Research niet te hebzuchtig is. Elke actieve Facebooker is nu vijf dollar omzet waard. Dat bedrag kan volgens de marktonderzoeker alleen maar groeien, waardoor Facebook zeer winstgevend is.

World Online

AME Research vindt de huidige marktwaarde te hoog, omdat de groei in het aantal gebruikers afneemt, de toegevoegde financiële waarde voor gebruikers onduidelijk is, de methode van de berekening van de toekomstige kasstromen te weinig rekening houdt met toekomstige macro-economische en financiële risico's, volledige marktwerking ontbreekt en omdat Facebook teveel afhankelijk is van onzekere advertentie-inkomsten.

Wel verwacht het rapport de komende jaren een sterke omzet- en winstgroei voor de onderneming. Een desillusie voor institutionele en particuliere beleggers, zoals bij de beursgang van World Online, moet voorkomen worden. Ook toen vond AME Research de uitgiftekoers veel te hoog.

Gerelateerde artikelen

03-02-12  Facebook steekt Google naar beurskroon

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 1402 6.81
Klik voor meer info 2 1049 6.79
Klik voor meer info 3 1869 6.77
Klik voor meer info 4 1195 6.69
Klik voor meer info 5 564 6.64
Klik voor meer info 6 1127 6.55
Klik voor meer info 7 2651 6.52
Klik voor meer info 8 539 6.35
Klik voor meer info 9 1280 6.32
Klik voor meer info 10 925 6.18