Lukkien integreert digital asset management in Sitecore

25-01-2013 11:48 | Door Johannes van Bentum | Lees meer artikelen over: CMS | Lees meer over het bedrijf: Sitecore | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Permalink
video streaming

Multimediabedrijf Lukkien uit Ede integreert zijn zelf ontwikkelde digital asset management in de software van cms-leverancier Sitecore in Zeist. Het geïntegreerde pakket is vooral bedoeld voor marketingorganisaties. Volgens eigen zeggen levert Lukkien een compleet pakket waarmee marketeers goed uit de voeten kunnen.

Het systeem is interessant voor marketingorganisaties die daarmee het proces van productie, goedkeuren, opslaan, beheren en verspreiden van digitale content als beelden, films, webcomponenten en powerpoints kunnen regelen. Daarvoor zijn onderdelen als workflows, rechtenbeheer en lifecycle-modules in het pakket opgenomen. ‘Alle vragen vanuit marketingorganisaties kunnen wij met ‘ja’ beantwoorden’, zegt directielid en hoofd Interactive Marco Fredriksen van Lukkien.

Het product van Lukkien vervangt de module voor digital asset management in het pakket van Sitecore. ‘Dat mag je eigenlijk geen DAM noemen, dat is zo beperkt. Dat zegt Sitecore overigens zelf ook’, weet Fredriksen. Een klant die het pakket al heeft draaien is het Nederlandse modemerk G-Star. ‘Al hun beeldmateriaal, inclusief de zoomfunctie, komt uit ons systeem.’ Als basis gebruikt G-Star overigens geen Sitecore, maar het Duitse e-commerceplatform Intershop. ‘Daar integreert het dus ook mee’, zegt Fredriksen.

De ontwikkeling van de module voor digital asset management van Lukkien werd vijftien jaar geleden gestart. Het pakket werd aan verschillende partijen in diverse branches geleverd. ‘Het is daardoor zeer compleet. Marketeers in de mode en retail kunnen ermee uit de voeten, maar ook in de automotive of levensmiddelenindustrie.’

Heinz

De Amerikaanse levensmiddelenfabrikant Heinz, in Nederland gevestigd in Zeist, gebruikt de digital asset managementmodule van Lukkien wel in combinatie met Sitecore. ‘Dat heeft het hoofdkantoor in de VS zo bepaald. Daar draait het al een paar jaar binnen de marketingorganisatie.’

De volgende stap volgens Fredriksen is dat Sitecore de DAM-module van Lukkien gaat adviseren aan klanten die nog geen afnemer zijn. ‘Dat zal dus leiden tot implementaties bij nieuwe klanten’.

Klanten

Het platform van Sitecore wordt gebruikt voor het beheer van 32.000 websites van klanten in het bedrijfsleven en bij overheden. Belangrijke klanten in Nederland zijn fietsfabrikant Gazelle, energiemaatschappij Eneco, bierbrouwer Heineken, softwareleverancier Microsoft, supermarktketen C1000, provincie Noord-Brabant en scheepswerf Damen Shipyards.
27 vacatures
Web Developer ASP.NET C# (Medior / Senior)

NiDiDo BV , Barneveld

PHP Programmeur

BWSS B.V. , Deventer

.NET (C#) Programmeur

Let's build IT , Hoorn NH

Ervaren webdeveloper die mee wil bouwen

Involvit , Delft

Docent webdeveloper / mobile developer (0,5 \u2013 0,6 fte)

Mediacollege Amsterdam , Amsterdam

Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1572 6.2
Klik voor meer info2 1305 6.0
Klik voor meer info3 1271 6.2
Klik voor meer info4 1072 6.2
Klik voor meer info5 993 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 524 6.1
Klik voor meer info9 405 6.2
Klik voor meer info10 399 6.0