Bedrijfsleven wil liever voorganger I-Tracks

06-02-2009 15:39 | Door Kim de Vries | Lees meer artikelen over: I-Tracks | Lees meer over het bedrijf: Exin | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Het bedrijfsleven verlangt volgens verschillende opleiders, die I-Tracks aanbieden, terug naar de opleiding Automatisering en Mechanisering van de Bestuurlijke Informatieverwerking (Ambi). I-Tracks wordt nog niet als een waardige opvolger gezien.

Bedrijven hebben het ict-opleidingsprogramma I-Tracks niet hoog zitten. De door exameninstituut Exin geïntroduceerde vervanger van Ambi is te onbekend. Volgens verschillende opleiders had Exin vast moeten houden aan de ‘merknaam' Ambi. "De meeste bedrijven vonden Ambi een goede opleiding. Ambi lag goed in de markt. Aan de andere kant zagen sommige bedrijven de opleiding als oubollig", zegt Martin Bruijn oprichter van CAI-opleidingen in Den Haag.

Commercieel

De opvolger van Ambi, heeft volgens hem echter totaal geen statuur. "De meeste bedrijven hebben niets met I-Tracks. Ze snappen niet dat er zoveel verschillende modules zijn en waarom het programma zo versnipperd is. Exin had beter vast kunnen houden aan Ambi. Maar in plaats van de Ambi-opleiding te vernieuwen heeft Exin alle Ambi-modules in drieën geknipt en meer examens gecreëerd. Dit is uit commercieel oogpunt natuurlijk interessant, omdat zij meer examens kunnen uitschrijven, maar zorgt voor veel versnippering in het lesprogramma."

Ook Piet Blaas, Projectmanager cursusontwikkeling bij particulier opleidingsinstituut Dirksen Opleidingen in Arnhem, vindt dat I-Tracks onvoldoende uitstraling heeft. "Hoewel I-Tracks in overleg met het bedrijfsleven en de opleiders is samengesteld, ontbreekt het aan waardering voor het programma in het bedrijfsleven. Iedereen wist wat Ambi was, maar die bekendheid heeft I-Tracks bij lange na niet. Ik denk dat Exin te snel een nieuwe naam heeft ingevoerd. Ze hadden beter iets langer vast kunnen houden aan de bekende naam Ambi."

Annemarie Bosschaart PR-manager van Exin onderkent dat het bedrijfsleven niet geheel tevreden is met I-Tracks. "Wij passen de inhoud van het I-Tracks-programma dit jaar aan om beter tegemoet te komen aan de wensen van het bedrijfsleven en de opleiders. Momenteel inventariseren wij wat zij graag anders zouden zien. Het bepalen van de inhoud van I-Tracks gebeurt in samenspraak met beide partijen."

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 2226 6.77
Klik voor meer info 2 1636 6.72
Klik voor meer info 3 1313 6.66
Klik voor meer info 4 949 6.58
Klik voor meer info 5 1169 6.57
Klik voor meer info 6 704 6.35
Klik voor meer info 7 491 6.32
Klik voor meer info 8 516 6.15
Klik voor meer info 9 1185 6.10
Klik voor meer info 10 891 6.03