Ecabo verankert digitale vaardigheden in MBO | Nieuws | Computable

Ecabo verankert digitale vaardigheden in MBO

25-01-2013 11:09 | Door Sander Hulsman | Lees meer over het bedrijf: Ecabo | Er zijn 17 reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Certificaat

Kenniscentrum Ecabo neemt, in samenwerking met KC Handel, het initiatief om de digitale beroepsvaardigheden te verankeren in alle opleidingen van het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Gemiddeld 8 procent van de werktijd gaat verloren aan ict-problemen. Dit komt door te weinig ict-vaardigheden van werknemers.

Mbo’ers die de arbeidsmarkt op komen, moeten over voldoende digitale vaardigheden beschikken om hun functie goed uit te kunnen oefenen. Ecabo gaat voor het hele mbo een Certificeerbare Eenheid (CE) Digitale Vaardigheden ontwikkelen, waardoor digitale vaardigheden stevig verankerd worden in het beroepsonderwijs.

CE Digitale Vaardigheden

De CE Digitale Vaardigheden bevat die sectorspecifieke ict-kennis en -vaardigheden die de arbeidsmarkt vraagt en die een meerwaarde vormen voor de beroepsuitoefening. De CE Digitale Vaardigheden komt zo spoedig mogelijk beschikbaar voor opleiders om op te nemen in hun onderwijsprogramma.

Ook voor werkend personeel komt er een mogelijkheid om hun digitale vaardigheden te optimaliseren en te certificeren. Ecabo wil bedrijven attenderen op de meerwaarde van het ‘E-user skills certificaat’ voor medewerkers. Hiervoor wordt de samenwerking aangegaan met onder andere educatieve uitgevers, certificerende instellingen en private opleiders.

Digivaardig & Digiveilig

Door het opnemen en verankeren van de CE Digitale Vaardigheden in het middelbaar beroepsonderwijs wordt een substantieel deel van de (toekomstige) Nederlandse beroepsbevolking bereikt. Het project CE Digitale Vaardigheden is onderdeel van het programma Digivaardig & Digiveilig, dat onder voorzitterschap van oud-minister Tineke Netelenbos uitgevoerd wordt. Ecabo is de uitvoerende partij gezien zijn expertise op het gebied van beroepsinhoudelijke monitoring en vertaling naar onderwijsrichtlijnen.

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 1399 6.80
Klik voor meer info 2 1048 6.77
Klik voor meer info 3 1858 6.76
Klik voor meer info 4 1195 6.69
Klik voor meer info 5 2634 6.57
Klik voor meer info 6 561 6.53
Klik voor meer info 7 1120 6.43
Klik voor meer info 8 539 6.34
Klik voor meer info 9 920 6.32
Klik voor meer info 10 1277 6.31