Samsung investeert in ICT-kennis basisschool

19-11-2012 11:38 | Door Sander Hulsman | Lees meer over het bedrijf: Samsung | Er zijn 2 reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Samsung Onderwijs Innovatiefonds

Om basisscholen te helpen ict en social media structureel in te bedden in het onderwijs, is Samsung gestart met het eerste landelijke particuliere initiatief voor het basisonderwijs. Het Samsung Onderwijs Innovatiefonds wil scholen en leraren helpen leerlingen de ict-vaardigheden mee te geven die zij nodig hebben om succesvol te zijn in de toekomst. Met het initiatief investeert Samsung 570.000 euro in het Nederlandse basisonderwijs.

Basisscholen willen hun leerlingen voorbereiden op de wereld van morgen. Door de mogelijkheden die ict en social media bieden, gaan de kenniswerkers van de toekomst anders met informatie om. Ook zullen zij op een andere manier samenwerken. Basisscholen willen daarom ict en social media structureel inbedden in het onderwijs. Scholen kunnen hiervoor een FIT-trajecttraining aanvragen ter waarde van dertigduizend euro, die gratis ter beschikking wordt gesteld door het Samsung Onderwijs Innovatiefonds. Voor deze trainingen werkt Samsung samen met Innofun. Tijdens deze trainingen vergroten en vernieuwen schoolbesturen en leraren hun expertise en onderwijsstandaarden om leerlingen de ict-vaardigheden mee te geven.

Training aanvragen

Het Samsung Onderwijs Innovatiefonds verstrekt kosteloos tot eind 2013 negentien FIT-trajecttrainingen. De aanvragen van de trainingen worden in drie ronden door een onafhankelijke en deskundige commissie beoordeeld, die onder leiding staat van Robert-Jan Simons, hoogleraar didactiek in digitale context van de Universiteit Utrecht. Op www.onderwijsinnovatiefonds.nl kunnen geïnteresseerden meer lezen over het fonds en direct een FIT-trajecttraining aanvragen.

Hope for Youth

Het Samsung Onderwijs Innovatiefonds maakt deel uit van het wereldwijde programma ‘Hope for Youth’ dat ten doel heeft het onderwijs voor kinderen te verbeteren. Met het Samsung Onderwijs Innovatiefonds wil Samsung zijn kennis van innovatie en technologie inzetten om basisscholen in Nederland te ondersteunen met de mogelijkheden van ict en social media een structurele plek in de les te geven. Samsung wil er zo voor zorgen dat kinderen de competenties leren die zij in de snel ontwikkelende kenniseconomie nodig zullen hebben.

Video: Samsung Onderwijs Innovatiefonds van start
Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 1379 6.82
Klik voor meer info 2 1018 6.81
Klik voor meer info 3 1799 6.73
Klik voor meer info 4 2543 6.72
Klik voor meer info 5 1184 6.65
Klik voor meer info 6 540 6.50
Klik voor meer info 7 876 6.49
Klik voor meer info 8 539 6.36
Klik voor meer info 9 1275 6.30
Klik voor meer info 10 1064 6.28