Samsung investeert in ICT-kennis basisschool

19-11-2012 11:38 | Door Sander Hulsman | Lees meer over het bedrijf: Samsung | Er zijn 2 reacties op dit artikel | Permalink
Samsung Onderwijs Innovatiefonds

Om basisscholen te helpen ict en social media structureel in te bedden in het onderwijs, is Samsung gestart met het eerste landelijke particuliere initiatief voor het basisonderwijs. Het Samsung Onderwijs Innovatiefonds wil scholen en leraren helpen leerlingen de ict-vaardigheden mee te geven die zij nodig hebben om succesvol te zijn in de toekomst. Met het initiatief investeert Samsung 570.000 euro in het Nederlandse basisonderwijs.

Basisscholen willen hun leerlingen voorbereiden op de wereld van morgen. Door de mogelijkheden die ict en social media bieden, gaan de kenniswerkers van de toekomst anders met informatie om. Ook zullen zij op een andere manier samenwerken. Basisscholen willen daarom ict en social media structureel inbedden in het onderwijs. Scholen kunnen hiervoor een FIT-trajecttraining aanvragen ter waarde van dertigduizend euro, die gratis ter beschikking wordt gesteld door het Samsung Onderwijs Innovatiefonds. Voor deze trainingen werkt Samsung samen met Innofun. Tijdens deze trainingen vergroten en vernieuwen schoolbesturen en leraren hun expertise en onderwijsstandaarden om leerlingen de ict-vaardigheden mee te geven.

Training aanvragen

Het Samsung Onderwijs Innovatiefonds verstrekt kosteloos tot eind 2013 negentien FIT-trajecttrainingen. De aanvragen van de trainingen worden in drie ronden door een onafhankelijke en deskundige commissie beoordeeld, die onder leiding staat van Robert-Jan Simons, hoogleraar didactiek in digitale context van de Universiteit Utrecht. Op www.onderwijsinnovatiefonds.nl kunnen geïnteresseerden meer lezen over het fonds en direct een FIT-trajecttraining aanvragen.

Hope for Youth

Het Samsung Onderwijs Innovatiefonds maakt deel uit van het wereldwijde programma ‘Hope for Youth’ dat ten doel heeft het onderwijs voor kinderen te verbeteren. Met het Samsung Onderwijs Innovatiefonds wil Samsung zijn kennis van innovatie en technologie inzetten om basisscholen in Nederland te ondersteunen met de mogelijkheden van ict en social media een structurele plek in de les te geven. Samsung wil er zo voor zorgen dat kinderen de competenties leren die zij in de snel ontwikkelende kenniseconomie nodig zullen hebben.

Video: Samsung Onderwijs Innovatiefonds van start

Introducing the Windows 8.1 Update
03-04-2014 - In artikel: Microsoft laat touch los in Windows 8.1

Paaldansende robots bij Tobit op CeBIT 2014
13-03-2014 - In artikel: Gratis app bouwen met Facebook als CMS

SAP CeBIT 2014 -- The British Way
12-03-2014 - In artikel: Microsoft wordt supermarkt, IBM stapt in wellness

Meet Project Ansible
11-03-2014 - In artikel: Unify koppelt werkplek aan social media

Reacties op dit artikel
De redactie vindt deze reactie: OKmauwerd, 19-11-2012 22:05
Prima, je kunt niet vroeg genoeg leren dat het leven draait om geld verdienen en dat je je dat het best verdient met een politiek correct sausje :-)
De redactie vindt deze reactie: OKJan Hendrickx, 20-11-2012 10:36
De kern van onderwijsverandering zit niet in digitale apparatuur (wifi, elk kind een device), maar in de wijze waarop met leerstof wordt omgegaan.
Zolang leraar en methode centraal staan, krijg je geen passend onderwijs, want in relatie naar 1 op 1 onderwijs loopt de leraar continu tegen de grenzen van zijn mogelijkheden op.
Als echter de onderwijsinhoud gebaseerd is op leerlijnen en ondersteund wordt door adaptieve, digitale programma's wordt ontwikkeling op eigen niveau en in eigen tempo mogelijk. Het eigenaarschap van het leren ligt dan bij de leerling en daar hoort het ook thuis.
In de praktijk tonen wij dit reeds aan met de digitale reken/wiskunde methodiek MATH (zie www.exova.nl).
 
Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1563 6.2
Klik voor meer info2 1299 6.0
Klik voor meer info3 1266 6.2
Klik voor meer info4 1069 6.2
Klik voor meer info5 976 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 521 6.1
Klik voor meer info9 397 6.0
Klik voor meer info10 391 6.2