Windows-app vaker geschikt voor iOS en Android

02-01-2012 13:54 | Door Witold Kepinski | Lees meer artikelen over: Android, Smartphones, Apps, Tablets, iOS | Lees meer over de bedrijven: Microsoft, Google, Apple | Er zijn 2 reacties op dit artikel | Permalink

Microsoft maakt steeds meer van zijn Windows-software geschikt voor de Apple iOS- en Google Android-besturingssystemen. De softwareleverancier wil hiermee mobiele gebruikers tegemoet komen die steeds vaker applicaties op hun telefoons gebruiken. Zo wordt in de loop van dit jaar Microsoft Office 365 geschikt gemaakt voor de Apple iPhone.

Steeds meer mensen gebruiken Apple iOS en Android op hun smartphones en tablets. Naast e-mail en sociale netwerken gebruiken ze vaker zakelijke applicaties. Apple levert zelf al de kantoorapplicatie iWork dat bestaat uit de tekstapplicatie Pages en de spreadsheetsoftware Numbers. Microsoft denk dat veel gebruikers Windows-applicaties op het besturingsysteem van Apple wil gebruiken. Daarom wordt ergens in de loop van dit jaar Office 365 geschikt gemaakt voor Apple iOS, zo meldt website The Daily. Deze heeft dezelfde prijsstelling als de Apple iWorks-applicatie.

Microsoft heeft eerder apps voor Apple's besturingssysteem iOS ontwikkeld, waarop de iPhone en iPad werken. Onder andere een app voor zoekmachine Bing,  een app voor de notitiesoftware OneNote en een app voor opslagdienst SkyDrive. Ook de online berichtendienst Microsoft Lync is geschikt gemaakt voor iOS.

Android

Microsoft werkt verder samen met licentiespecialist Agreeya Mobiltiy om Windows-apps geschikt te maken voor Google Android. Het gaat hierbij om apps zoals Remote Desktop, Windows Azure, Sharepoint en Active Directory. De eerste apps komen ergens in maart 2012 beschikbaar voor Android.

Volgens Microsoft kunnen werknemers met hun eigen Android-apparatuur gebruikmaken van zakelijke applicaties die ze nodig hebben voor hun werkzaamheden, bijvoorbeeld de documentbeheeroplossing Sharepoint. Met hun Android-smartphone of -tablet kunnen werknemers dan bijvoorbeeld documenten printen.

Reacties op dit artikel
De redactie vindt deze reactie: OKHenk, 02-01-2012 14:45
Zeer professioneel dat Microsoft de apps niet exclusief voor Windows Phone 7 maken. Kunnen Apple en Google wat van leren. Die lijken de laatste tijd juist de Microsoft van 10 jaar geleden. Het nieuwe Microsoft van sinds een paar jaar is heel lekker bezig. Zeker vanaf de komst van Windows Phone 7 en de invloed daarvan op andere produkten.
De redactie vindt deze reactie: OKDexil, 02-01-2012 21:24
Hoezo Google? Naar mijn weten zijn er heel veel google apps beschikbaar voor Ios. Microsoft is juist te laat met zulke dingen. Ze hebben net pas een Hotmail app gelanceerd op Android terwijl het OS al meer dan 3 jaar bestaat en een grote marktaandeel heeft.
Naar mijn mening mag Google net zolang wachten voordat ze iets naar WP7 brengen.
Top 10 Reagerende members
  Aantal reacties
met 3+ sterren
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1563 6.2
Klik voor meer info2 1299 6.0
Klik voor meer info3 1266 6.2
Klik voor meer info4 1069 6.2
Klik voor meer info5 976 6.1
Klik voor meer info6 901 6.1
Klik voor meer info7 755 6.2
Klik voor meer info8 521 6.1
Klik voor meer info9 397 6.0
Klik voor meer info10 391 6.2