WD koopt Arkeia Software voor MKB-portfolio

22-01-2013 12:59 | Door Sander Hulsman | Lees meer artikelen over: Overnames, Deduplicatie, Back-up | Lees meer over de bedrijven: Western Digital, Arkeia | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink
Overname

Storageleverancier WD, dochteronderneming van Western Digital Corporation, breidt zijn mkb-portfolio uit door de overname van Arkeia Software. Dit bedrijf levert netwerk back-upsoftware en -toepassingen. Arkeia Network Backup 10.0, dat hybride cloud back-up beschikbaar maakt, is per direct beschikbaar.

‘Met de producten van Arkeia breiden we onze mkb-oplossingen verder uit’, zegt Truus Hoeve, channel marketing manager bij WD. ‘Ondernemingen in het mkb hebben tegenwoordig te maken met steeds meer bedrijfskritische data die moeten worden opgeslagen, gedeeld, beschermd en beveiligd. Onze kleine opslagserver, de WD Sentinel, biedt kleinere bedrijven en werkgroepen al gecentraliseerde back-up- en opslagfaciliteiten. De back-upsoftware van Arkeia geeft met name grotere mkb-klanten een uitgebreide en veelzijdige beveiligingsoplossing.’

Progressive Deduplication

De software, producten en virtuele toepassingen van Arkeia maken back-ups op schijf, tape en in de cloud mogelijk. Dankzij de Progressive Deduplication-technologie van het bedrijf gaat het maken van een back-up naar een hybride cloud sneller doordat er minder bandbreedte nodig is om de back-up sets te dupliceren via wide area networks (wan’s). Arkeia biedt zijn producten wereldwijd aan via resellers en managed service providers.

WD had Arkeia al eerder overgenomen, maar heeft dit stil gehouden. Door het samenvoegen van alle medewerkers, technologie en producten van Arkeia bij WD is de overname afgerond. Arkeia wordt geïntegreerd in de unit Branded Products SMB (gericht op het mkb) van WD. Vooralsnog behouden de producten de naam van Arkeia. De bestaande software en toepassingen worden intact gehouden. Over de financiële kant van de transactie is niets bekend gemaakt.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

14 vacatures
ICT Trainee - Alphen a/d Rijn

Call2 B.V. , Alphen aan den Rijn

ICT Trainee - Meppel

Call2 B.V. , Meppel

Medior ICT Consultant (Extern)

Hands On , Weesp

Microsoft System Engineer / Senior ICT Consultant / Technisch ICT Consultant

Hands On , Weesp

Systeembeheerder Windows en Linux

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) , Bilthoven

Top 10 reagerende bezoekers
   Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info1 1891 6,9
Klik voor meer info2 1427 6,6
Klik voor meer info3 1358 6,4
Klik voor meer info4 1167 6,5
Klik voor meer info5 1105 6,5
Klik voor meer info6 1048 5,9
Klik voor meer info7 847 6,7
Klik voor meer info8 639 5,9
Klik voor meer info9 513 6,3
Klik voor meer info10 437 5,9