Praktijkcase aanmelden
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie van Computable is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Chassé Theater stapt over op mobiele kaartcontrole

15-02-2012 10:10 | Door externe partij | Lees meer artikelen over: RFID | Lees meer over het bedrijf: Intermec | Er zijn nog geen reacties op dit artikel | Dit artikel heeft nog geen cijfer (te weinig beoordelingen) | Permalink

Het Chassé Theater in Breda is een samenwerking aangegaan met Intermec voor het implementeren van een controlesysteem voor e-tickets. Het doel is over te stappen op mobiele kaartcontrole voor drie theaterzalen.

Het door Herman Hertzberger ontworpen ‘Chassé Theater’ werd in 1995 geopend in Breda. Met de bouw van het theater was de weg vrij om in Breda weer een serieuze en solide theatercultuur op te bouwen. Het Chassé Theater presenteert nu zo'n vijfhonderd theatervoorstellingen en 3400 filmvertoningen per seizoen. Patrick van Bavel, hoofd automatisering, heeft drie jaar geleden, in samenwerking met it-partner X-com, de softwareapplicatie ontwikkeld om online tickets te kunnen bestellen. Het Chassé Theater was het eerste theater in Nederland dat E-tickets verkocht. Itix is inmiddels door 25 theaters in Nederland in gebruik genomen.

Omdat het Chassé Theater inmiddels over drie aparte zalen beschikt voldoet één toegangspoort niet langer. Daarnaast wil het theater een innovatieve automatiseringsslag maken door onder meer de barcode van het e-ticket vanaf een smartphone te kunnen scannen en controleren. Een mobiele toegangscontrole lijkt de beste oplossing.

Van Bavel, inmiddels zestien jaar werkzaam bij het theater, vertelt: 'Ik ben zelf op zoek gegaan naar een producent van robuuste mobiele computers. Belangrijke eis was het ter beschikking stellen van een software development kit. Intermec kon dit in combinatie met een device bieden en kwam al snel met de CN50. Na een proefperiode bleek deze computer niet optimaal te werken in combinatie met het draadloze netwerk van het theater. Daarnaast sloot het hardware-technisch niet goed aan. Intermec bood snel een goed alternatief in de vorm van een nieuwe robuuste mobiele computer, de CS40, waardoor alle compatibiliteitsproblemen volledig opgelost konden worden. Intermec heeft goed met ons meegedacht en bood een adequate oplossing.' Na een gedegen testperiode, in een zelfgebouwde testomgeving, is de CS40 geïmplementeerd. Er is een pilot uitgevoerd tijdens de kaartcontrole van een voorstelling. 'Deze pilot ging goed, alle kinderziektes waren er tijdens de testperiode al uitgehaald, waardoor de medewerkers direct konden ervaren wat mobiele toegangscontrole inhoudt. Ze zijn nu in staat om snel tickets in te scannen, zowel vanaf print als vanaf een smartphone.'

'De functionaliteiten van de CS40, die veel verder reiken dan enkel het scannen van barcodes, dragen bij aan de ontwikkelingen die het Chassé Theater in gedachten heeft. Zo denken wij aan een klantenkaart waarmee ook digitaal betaald kan worden voor de horecadiensten', concludeert Patrick van Bavel.

Deel dit artikel via LinkedIn
Deel dit artikel via Facebook
Deel dit artikel via Twitter

Top 10 reagerende bezoekers
      Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
Klik voor meer info 1 1379 6.82
Klik voor meer info 2 2538 6.74
Klik voor meer info 3 1794 6.74
Klik voor meer info 4 1017 6.73
Klik voor meer info 5 1184 6.63
Klik voor meer info 6 873 6.51
Klik voor meer info 7 538 6.49
Klik voor meer info 8 1275 6.28
Klik voor meer info 9 1061 6.26
Klik voor meer info 10 532 6.24