Volgens onderzoek van Deloitte wordt jaarlijks ongeveer 20 miljard gigabyte aan nieuwe digitale data gecreëerd. De impact hiervan op werknemers is enorm. Werknemers verspillen uren aan het zoeken naar juiste informatie; 80 procent van de werknemers verspilt een half uur per dag aan het zoeken naar informatie. Daarnaast levert 60 procent van de werknemers dubbel werk door informatie te reproduceren.
Informatie wordt tegenwoordig via uiteenlopende informatiedragers verspreid, zoals e-mail, webpagina’s, beeld- en geluidmateriaal en tekstdocumenten. Om te zorgen dat bedrijven op effectieve wijze al deze informatie kunnen managen en terugvinden, is een verandering in zoektechnologie nodig. Traditionele zoektechnologieën werken op basis van keyword search. Daarbij wordt slechts gezocht op de zoekterm en de relevantie van het document wordt beoordeeld aan de hand van de populariteit van het document. Maar als je bijvoorbeeld op zoek gaat naar fraudegevallen in uw organisatie dan is deze zoekmethode niet afdoende. Fraudeurs merken hun e-mails en documenten namelijk nooit met het woordje ‘fraude’. Dus hoe kun je deze fraudegevallen dan wel constateren?
Er bestaat een technologie (Meaning-based Computing) die in staat is inconsistenties in financiële data te herkennen, die e-mails ontdekt die begonnen zijn als draft en afgemaakt zijn door een andere gebruiker en die de inhoud van een voicemail met een creditcardtransactie en een follow-upmail weet te verbinden. Deze intelligente tool stelt bedrijven in staat de concepten en context van ongestructureerde data te herkennen en efficiënt te verwerken, de waarde van die informatie optimaal te benutten en zelfs te verrijken. Meaning-based Computing zorgt ervoor dat relevante informatie direct wordt bezorgd. De speld in de hooiberg vindt jou, in plaats van dat jij ernaar op zoek gaat.
Victor Cohen
General Manager bij Autonomy Noord-Europa