Computable.nl
  • Thema’s
    • Carrière
    • Innovatie & Transformatie
    • Cloud & Infrastructuur
    • Data & AI
    • Governance & Privacy
    • Security & Awareness
    • Software & Development
    • Werkplek & Beheer
  • Sectoren
    • Channel
    • Financiële dienstverlening
    • Logistiek
    • Onderwijs
    • Overheid
    • Zorg
  • Awards
    • Overzicht
    • Nieuws
    • Winnaars
    • Partner worden
  • Vacatures
    • Vacatures bekijken
    • Vacatures plaatsen
  • Bedrijven
    • Profielen
    • Producten & Diensten
  • Kennisbank
  • Magazine
  • Nieuwsbrief

Kilimanjaro: Gastronomische hoogstandjes

19 september 2008 - 07:35ActueelInnovatie & Transformatie
Diederik Toet
Diederik Toet

De expeditieleden van de Kilimanjaro-expeditie zitten inmiddels op zo'n vier kilometer hoogte. Toch blijft het eten lekker en voedzaam. Computable-redacteur Diederik Toet doet verslag.

Hoewel ons primitieve tentenkamp steeds verder van de bewoonde wereld en op respectabele hoogte is, verrast de kookstaf ons steeds met gastronomische hoogstandjes. We vragen ons af hoe de vier koks telkens weer een voedzaam en lekker driegangenmenu kunnen serveren. Alle ingrediënten worden al dagen meegedragen van kamp naar kamp. Toch presteren ze het om de ene keer heerlijk gekruide soep en pasta met gevulde groentensaus te maken, de volgende avond een rijstgerecht met haricots verts en een weldadige koriandersoep, en zo net frietjes met gebraden kip en salade.

Ook 's ochtends klagen we niet. Dan is de tafel rijkelijk gevuld met geroosterd brood, allerlei beleg en vooral: omelet, worstjes en pap. Erg voedzaam en dus in trek bij vrijwel iedereen. Kopje thee erbij en het ontbijt is compleet. Zelfs de luchtpakketten zijn voorzien. Sandwiches, cakejes, hardgekookt eitje, stukje kip een een pakje mangosap. Erg lekker als je op een winderige berg ergens halverwege luncht.

Zoveel mogelijk koolhydraten

Elke maaltijd staat in het teken van energie. Zoveel mogelijk koolhydraten om de zware tocht te volbrengen. Vandaag was relatief licht. Na een halve dag lopen bereiken we Karanga Camp (4.050meter), waar we even tot rust kunnen komen. Vrijdag en zaterdag worden namelijk veruit het zwaarst. We overnachten dan op 4600 meter en vertrekken vrijdagnacht naar Uhuru Peak, de hoogste top van de Kilimanjaro (5895m). Acht uur omhoog en acht uur omlaag naar het volgende kamp.

Zouden ze daar weer zo'n heerlijk driegangenmenu serveren?

Deel

    Inschrijven nieuwsbrief Computable

    Door te klikken op inschrijven geef je toestemming aan Jaarbeurs B.V. om je naam en e-mailadres te verwerken voor het verzenden van een of meer mailings namens Computable. Je kunt je toestemming te allen tijde intrekken via de af­meld­func­tie in de nieuwsbrief.
    Wil je weten hoe Jaarbeurs B.V. omgaat met jouw per­soons­ge­ge­vens? Klik dan hier voor ons privacy statement.

    Whitepapers

    Computable.nl

    Slimme connectiviteit: de toekomst van bouwen

    Hoe stoom jij jouw organisatie in de bouw en installatie sector klaar voor de digitale toekomst?

    Computable.nl

    Design Sprints: 4 dagen van idee naar prototype

    Hoe zet je in vier dagen tijd een gevalideerd prototype neer met Design Sprints?

    Computable.nl

    Dit is de weg naar informatietransformatie

    In een wereld waar data en informatie centraal staan, moeten organisaties zich aanpassen aan de digitale toekomst. Informatietransformatie is de sleutel tot het versterken van beveiliging en het bevorderen van efficiëntie.

    76 reacties op “Kilimanjaro: Gastronomische hoogstandjes”

    « Oudere reacties
    Nieuwere reacties »
    1. jet lindhout schreef:
      19 september 2008 om 14:04

      Hoi Enid!
      Misschien ga je nu al slapen en kracht opdoen voor de klim! Spaar je knieen voor de afdaling en heel veel sterkte met de toppoging! Je bent een kei en ik denk aan je. Toi toi voor iedereen! x Jet

      Login om te reageren
    2. Dirk schreef:
      19 september 2008 om 14:24

      Hey allen,
      Ook de Belgische expeditieleden volgen jullie met heel veel interesse.
      Ik twijfel er niet aan dat jullie een geweldige tijd beleven. Probeer van elk moment te genieten en veel succes !

      Login om te reageren
    3. louise bentlage schreef:
      19 september 2008 om 14:30

      Hoi Sheila, nog even ,maar met zulke heerlijke bordjes pap kom je er wel. Liefs Louise

      Login om te reageren
    4. Esther Keesman schreef:
      19 september 2008 om 14:49

      Ook vandaag weer even op jullie link gekeken! Het wordt met de dag spannender! Heel veel succes jullie allen en in het bijzonder Peter Kloosterboer! Hartelijke groet, de Van Kampen Groep, Esther Keesman

      Login om te reageren
    5. Hennie van Diest schreef:
      19 september 2008 om 14:56

      Al een geweldige prestatie geleverd, nu de laatste loodjes nog, morgen op naar de top.
      Heel veel succes hiermee, blijf wel alert.
      Ik ben trots op je Enid xxx Hennie

      Login om te reageren
    6. Nienke schreef:
      19 september 2008 om 15:49

      He klimmers, ben jaloers op jullie:-) Enid, hou voor ogen dat het uitzicht vanaf de top geweldig zal zijn… Geniet ze en heel veel power voor komende twee dagen!
      Liefs Nienke

      Login om te reageren
    7. erna neerhof schreef:
      19 september 2008 om 16:23

      Een berichtje voor Enid van Diest!!

      Wauw, wat zijn jullie al hoog. Ik lees alles iedere dag maar had nog niet gezien dat je kon reageren!! Gaat het goed met je??? Foto’s zien er TOP uit. Toi toi toi!!! liefs Erna

      Login om te reageren
    8. Sascha van der Laak schreef:
      19 september 2008 om 17:14

      Hoi Sheila (en de rest),
      Hoe gaat het met je? Hou je het vol? Ben erg benieuwd hoe je het vindt en wat je allemaal beleeft. Ik lig elke avond in een comfortabel bed en ook nog eens lekker warm en dan denk ik aan jou in je tentje…
      Of kruip je wel in iemand anders zijn slaapzaak… Gezellig 🙂
      Hou vol he? Ik heb je niet voor niets gesponsord!!!
      Klimmen met die hap.
      Spreek je gauw weer

      Login om te reageren
    9. Niels Klaverstijn schreef:
      19 september 2008 om 17:38

      He Peet, ouwe PPP, zet hem op gozer de laatste meters.
      Je zal en je moet het halen, zo zit je in elkaar! Al zullen ze je moeten dragen! lol.Iedereen heel veel succes en zet hem op!! En Peet: kick-ass!! Groet Rooie

      Login om te reageren
    10. Margriet, Rien Jessica en Monica schreef:
      19 september 2008 om 18:44

      Zet hem op de laatse loodjes richting de top, veel succes allemaal en in het bijzonder onze Rob uit Geldermalsen. Wij zijn trots!

      Login om te reageren
    « Oudere reacties
    Nieuwere reacties »

    Geef een reactie Reactie annuleren

    Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.

    Populaire berichten

    Meer artikelen

    Meer lezen

    Computable.nl
    ActueelInnovatie & Transformatie

    Kilimanjaro: Maanlandschap

    Computable.nl
    ActueelInnovatie & Transformatie

    Kilimanjaro: Welkomstdans op hoogte

    Computable.nl
    ActueelInnovatie & Transformatie

    Kilimanjaro: de aftrap

    Computable.nl
    ActueelInnovatie & Transformatie

    Kilimanjaro-team begint aan expeditie

    Computable.nl
    ActueelCloud & Infrastructuur

    Kilimanjaro-team test satellietverbinding

    Computable.nl
    ActueelInnovatie & Transformatie

    Kilimanjaro-expeditie rondt voorbereiding af

    ...

    Footer

    Direct naar

    • Carrièretests
    • Kennisbank
    • Planning
    • Computable Awards
    • Magazine
    • Abonneren Magazine
    • Cybersec e-Magazine
    • Topics

    Producten

    • Adverteren en meer…
    • Jouw Producten en Bedrijfsprofiel
    • Whitepapers & Leads
    • Vacatures & Employer Branding
    • Persberichten

    Contact

    • Colofon
    • Computable en de AVG
    • Service & contact
    • Inschrijven nieuwsbrief
    • Inlog

    Social

    • Facebook
    • X
    • LinkedIn
    • YouTube
    • Instagram
    © 2025 Jaarbeurs
    • Disclaimer
    • Gebruikersvoorwaarden
    • Privacy statement
    Computable.nl is een product van Jaarbeurs