Ruim 100 aanmeldingen Computable Awards

Aanmelden kan tot en met 15 maart 2013

Computable Awards 2012 winnaars

Winnaars Computable Awards 2012

Er zijn inmiddels ruim honderd inzendingen gedaan voor de Computable Awards 2013. Nog steeds zijn de meeste voordrachten gedaan in de categorie ICT-dienstverlener van het jaar. Inmiddels zijn er in alle elf de categorieën voldoende aanmeldingen binnen om aan de vakkundige jury voor te leggen. Partijen die in aanmerking willen komen voor een Computable Award, kunnen tot en met 15 maart 2013 een voordracht doen.

Bij de ict-dienstverleners zijn al gevestigde namen als Accenture, Atos, Ciber, Ctac, CGI (Logia), Ordina, T-Systems en Unisys voorgedragen. Ook Imtech ICT is aangemeld met een project dat werd uitgevoerd bij Advocatenkantoor Baker & McKenzie in Amsterdam. Dit kantoor is overgegaan op Microsoft Lync. Het migratieproject is onderdeel van de bedrijfsbrede inzet van de voordelen van unified communications binnen het bedrijf. Volgens planning is de implementatie eind 2012 afgerond.

Samsung, Pivot3 en NetApp

Ook in de categorie ICT-leverancier van het jaar voor het MKB wordt er al volop voorgedragen. Uiteraard ontbreken partijen als Exact, Infotheek en Scholten Awater niet. Een leuke nieuwkomer in deze categorie is de onlangs opgezette joint venture LenovoEMC. Ook ict-leverancier Samsung is aangemeld, gezamenlijk met Pivot3. Beide bedrijven zijn een samenwerking aangegaan. Pivot3 is een aanbieder van geïntegreerde server- en opslagvirtualisatie. De samenwerking leidt er onder meer toe dat het mkb snel en eenvoudig gebruik kan maken van de kracht van een virtuele desktop infrastructuur (vdi).

Ook bij de hardwareleveranciers is Samsung voorgedragen, net als Dell, Fujitsu en HP. Ook werd NetApp aangemeld. Als onderbouwing voor de voordracht geldt het Sauber Formule 1-team dat voor NetApp als storagebasis heeft gekozen. Het F1-team maakt gebruik van een FlexPod-datacenteroplossing, gezamenlijk ontwikkeld door Cisco en NetApp, en van NetApp MetroCluster. Sauber verzamelt en analyseert onophoudelijk alle data die binnenkomen.

Res Software en Ziggo

Bij de softwareleveranciers missen tot nog toe nog wel enkele grote namen. Wel is, natuurlijk, Microsoft al voorgedragen en ook een andere genomineerde van vorig jaar dingt weer mee: Autonomy van HP. Waarschijnlijk is IBM dit vorig jaar opgevallen, want met SPSS zijn ook zij aangemeld. Verder maken ook onder andere Avanade, Raet en Red Hat kans op een nominatie. Res Software is ook voorgedragen met een project bij drinkwaterbedrijf Vitens. Res werd verantwoordelijk voor de hoogwaardige infrastructuur en it-dienstverlening, waardoor Vitens alle werkplekken vanuit één centrale managementomgeving kan beheren en wordt de servicedesk meer ontzien.

Bij de netwerk- en communicatieleveranciers zijn al verschilllende grote namen voorgedragen. De grootste naam en de partij die deze prijs het vaakst heeft gewonnen, Cisco, ontbreekt nog. Wel zijn onder andere A10 Networks, BT, Eurofiber, HP Networking, Huawei en KPN aangemeld. Een opvallende andere voordracht is die van Ziggo. Dat bedrijf is bij wijze van proef klantenhotspots gaan inzetten in heel de provincie Groningen. De hotspotfunctionaliteit staat aan op meer dan achttienduizend modems waardoor Groningen het grootste aantal publieke Wi-Fi-hotspots in heel Nederland heeft.

Greenclouds en ICT Automatisering

Ook zoekt Computable naar de meest maatschappelijk verantwoordde organisatie van 2013. Ook hier zijn inmiddels bekende namen als Atos, EvoSwitch, IBM, Microsoft en Samsung aangedragen. De winnaar van vorig jaar, Specialisterren, doet ook weer mee. Opvallende nieuwkomer is Greenclouds. Greenclouds aggregeert it-overcapaciteit vanuit een groot aantal, energiezuinige datacenters tot een geïntegreerde beveiligde cloudomgeving en levert deze capaciteit als een infrastructure as a service.

Als laatste soort organisatie worden ook de ict-detacheerders door de jury beoordeeld. In deze categorie ontbreken nog de echt grote jongens uit de markt. Wel zijn Qiss-IT en Work IT aangemeld. Ook dingt ICT Automatisering mee naar deze prijs. Zij hebben in hun Duitse vestiging ook de bpm-software AllSolutions QX2 in gebruik genomen. Hierdoor kan er beter worden samengewerkt tussen de verschillende vestigingen en kan kennis eenvoudig worden gedeeld en geborgd. Omdat de klanten van ICT Automatisering in alle informatiestromen centraal staan, biedt deze oplossing het bedrijf bovendien goede up-sell- en cross-sellmogelijkheden.

ComProNet en Oost NV-mindmaps

Naast organisaties worden er ook in twee categorieën projecten door de jury beoordeeld. In de publieke sector zijn al verschillende mooie aanmeldingen binnen. Opvallend is dat veel ministeries een project hebben ingediend. Ook de Vlaamse overheid dingt mee en net als voorgaande jaren heeft ook de Koninklijke Bibliotheek een duit in het zakje gedaan. Een opvallende aanmelding is het project ComProNet (Community Protection Network) van de politie en ict-dienstverlener CGI (Logica). Hierin draait het om het gezamenlijk sneller alarm slaan om sneller in te kunnen grijpen bij overlast en misdrijven. ComProNet maakt dit met nieuwe media mogelijk.

Er zijn ook al behoorlijk wat project ingediend uit het bedrijfsleven. Het gaat hier om projecten bij bedrijven als FloraHolland, FrieslandCampina, Haven Rotterdam en KPN. Ook is een mindmaps-project bij Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland NV (Oost NV) ingediend. Zij wilden het huidige crm-systeem koppelen aan overzichten (mindmaps), waarmee de organisatie per kennisgebied laat zien welke bedrijven te vinden zijn in de regio. Gekozen werd voor een oplossing van Mindjet.

Digidentity en Randstad

Tot slot kunnen er ook in twee categorieën personen voor een Computable Award worden voorgedragen. Er zijn al verschillende ceo’s van bekende ict-bedrijven bij de redactie ingediend. Zo maakt Henny Hilgerdenaar van Ctac kans, maar dan moet wel de concurrentie onder andere worden aangegaan met Erik van der Meijden van Exact, Rob Pols van Atos Benelux, Edwin Hageman van BT Benelux, Cees van den Heijkant van Raet en Bas van der Veldt van Afas Software. Een andere interessant ceo is Marcel Wendt van Digidentity. Zijn Nederlandse bedrijf is door de Britse overheid geselecteerd om ‘DigiD’ voor zijn 63 miljoen burgers te verzorgen.

Ook zijn er al verschillende cio’s bij Computable aangedragen. Zo dingen cio’s van bedrijven als Alliander, DAS, PostNL, Schiphol Group en Stedin mee naar de prijs. Ook Hans Wanders van Randstad maakt kans. Hij werd voorgedragen vanwege het besluit om Randstad de komende tijd over te laten gaan naar Google. Randstad maakt de overstap naar Google Apps for Business. Hierdoor gaan de komende jaren alle 29.000 medewerkers van Randstad, van wie vijfduizend in Nederland, gebruik maken van het Google-platform.

Aanmeldtermijn

De aanmeldtermijn voor de Computable Awards 2013 is nog niet gesloten. Tot en met 15 maart 2013 kunnen er organisaties, projecten en personen worden aangedragen. Daarna zal een vijfkoppige vakjury de genomineerden bepalen. De uiteindelijke winnaars worden zowel door het publiek als door de jury bepaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-25T16:19:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.