Dit maakten de Computable Awards 2017 los!

Websites vol lof over belangrijkste Nederlandse ict-prijzen

Winnaars Computable Awards 2017

Winnaars Computable Awards 2017

We zijn inmiddels drie dagen verder, dus wordt het tijd om de balans op te maken rondom de Computable Awards 2017. Want wat vinden de winnaars en hoe teleurgesteld zijn de verliezers? En wat schrijven andere media over de belangrijkste ict-prijzen van Nederland? Lees, kijk en geniet van alles wat andere websites publiceerden over de Computable Awards 2017!

Met onderstaande overzicht hebben we niet al het gepubliceerde materiaal over de Computable Awards 2017 in kaart kunnen brengen, maar het geeft wel een goed overzicht hoe populair, en dus hoe belangrijke deze Nederlandse ict-prijzen zijn. De redactie van Computale roept iedereen die nog aanvullende publicaties online vindt de url hiervan naar de redactie van Computable te mailen: redactie@computable.nl.

Landelijke media

Stan Huygens Journaal Telegraaf

Stan Huygens Journaal Telegraaf

De Computable Awards zijn een landelijk fenomeen en daarom is het goed om te zien dat ook landelijke media aandacht besteden aan dit festijn. Het Stan Huygens Journaal trok maar liefst drie kwart pagina in De Telegraaf uit om duidelijk te maken dat we trots mogen en moeten zijn op onze Nederlandse ict en dat we dit vieren tijdens de Computable Awards. Wel werd er nog even goed gewezen op het feit dat er ook zorgen zijn over de cyberveiligheid in Nederland.

Wim Boevink van Trouw was zelf niet aanwezig bij de Computable Awards 2017, maar was tijdens de uitreiking blijkbaar wel in de buurt van het Beatrix Theater in Utrecht. In zijn rubriek Klein Verslag schrijft hij over Utrecht als bouwput en de ‘bevreemdende stroom aan mannen in smoking, vrouwen - klikklak - op hoge hakken en in avondkleding, een waaier van mensen met goodiebags van de Computable Awards’ die daar doorheen trok. Persberichtdienst Presscenter had aandacht voor MarkLogic.

Regionale en lokale media

De Computable Awards doen het traditioneel goed bij regionale en lokale media. Dit komt vooral doordat leveranciers en eindgebruikers vaak een belangrijke speler in de gemeente of provincie zijn. Door het hele land schreven media over specifieke winnaars. In het noorden waren de stemmingen wisselend. De Leeuwarder Courant pakte groot uit met Maarsingh & van Steijn. Zij wonnen in de categorie Digital Innovation van het Jaar en het medium zette daarom StressJam vol in de schijnwerpers.

Waar in Friesland werd gejuicht, was er de teleurstelling in Groningen. Het ging dan vooral om het mislopen van twee awards voor zorginstelling ’t Gerack, aldus het Dagblad van het NoordenRTV Noord hield er de moed in door te melden dat ’t Gerack wel vierde van de tien was geworden met hun project. Het medium baseerde zich daarbij op al het cijfermateriaal achter de Computable Awards 2017 dat direct na het bekendmaken van de laatste winnaar door de vaktitel werd gepubliceerd. Stadindex koos net als RTV Noord voor dezelfde insteek qua artikel. Overigens was er wel degelijk nog meer te juichen in het noorden van het land met overwinningen voor ROC Friesland College en de Hanzehogeschool in Groningen.

Als we iets zakken in Nederland richting het westen, dan komen we al snel in Noord-Holland terecht. Daar was er vooral van WijNoordholland aandacht voor het in Amstelveen gevestigde Atos. Het bedrijf won in de categorie ICT-dienstverlener van het Jaar. Een opvallende overwinning, want de afgelopen tien jaar wist Atos, vaak net, geen Computable Award te winnen. Uiteraard had ook Atos zelf aandacht voor zijn eigen overwinningnet als Facility Wereld trouwens.

De laatste winnaar die regionaal en lokaal werd opgepikt was BitSensor. Het jonge bedrijf uit Eindhoven werd uitgeroepen tot Nederlandse Startup van het Jaar en wijdde daar zelf een persbericht aan. En dat deed het niet onverdienstelijk, want het kreeg aandacht van het Eindhovens Dagblad, Studio040 en WijBrabant!

Zakelijke en branchemedia

Update

Ook deze websites besteedden aandacht aan de Computable Awards 2017:

- Financieele Dagblad
- Piets Weer op SBS6
Banken.nl
IBM
Consultancy.nl
Startup Juncture
Geen Stijl

Doordat de Computable Awards vaak te linken zijn aan specifieke markten en branches, worden de uitslagen ook vaak opgepikt door collega-vakbladen en branchemedia. In de zorg was er veel aandacht voor de overwinning van Zorginstituut Nederland. Zorgvisie is vol lof over deze winnaar! Ook Skipr besteedt aandacht aan de winst van dit blockchain-project in de zorg. Uiteraard besteedde Zorginstituut Nederland ook aandacht aan zijn eigen overwinning en werd het instituut via een artikel gefeliciteerd door advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken.

Andere markten die aandacht hadden voor winnaars van de Computable Awards 2017 waren het onderwijs, de flexmarkt en facilities. De Nationale Onderwijs Gids had aandacht voor de Open Universiteit als winnaar in de categorie ICT-opleider van het Jaar, Flexmarkt schreef over winnaars Brunel en YoungCapital in respectievelijk de categorieën ICT-detacheerder van het Jaar en Werving- en Selectiebureau van het Jaar in ICT.

Onder de vakbladen had Reseller Business aandacht voor de overwinning van Amazon Web Services, maar Emerce spande de kroon met vier publicaties in zijn Wire-dienst. Het besteedde aandacht aan de overwinningen van Zorginstituut Nederlandde Nationale Politie met het project Mobiel Effectiever Op Straat en startup BitSensor, maar ook was er aandacht voor nummer twee Thinkwise in de categorie Softwareleverancier van het Jaar.

Bedrijven en organisaties zelf

Uiteraard hadden ook bedrijven en organisaties zelf aandacht voor zichzelf, en dan betrof het niet eens alleen winnaars. Zo is QNH Consulting trots op zijn tweede plaats bij de Computable Awards 2017 in de categorie ICT-dienstverlener van het Jaar en Prowareness pakte zijn verlies in de categorie ICT-opleider van het Jaar positief op. ‘Wij feliciteren winnaar Open Universiteit met hun overwinning, maar ook alle andere genomineerden in deze categorie. Allemaal werken we met passie voor opleiden.’

De overwinning van Open Universiteit kwam uiteraard ook op de eigen website aan bod, net als trouwens de overwinning van ROC Friesland College op de website van ROC Nederland. Sogeti begeleidde overigens dit project en besteedde ook aandacht aan de overwinning in de redactionele categorie Partnerproject van het Jaar.

Eurofiber had aandacht voor de winnende Jeanine van der Vlist in de categorie CEO van het Jaar en Brunel was in zijn nopjes met de winst als ict-detacheerder. Na vijf overwinningen op rij voor iSense ICT Professionals reikt de detacheerder deze prijs uit aan zijn opvolger.

De Nationale Politie was groot uitgerukt om aanwezig te zijn bij de Computable Awards 2017 en dat bleef niet onbeloond. Het wist de award in de wacht te slepen in de categorie Digital Transformation van het Jaar, iets dat al dinsdagavond op het podium in het Beatrix Theater werd gevierd. Op de website was van de politie was er volop aandacht voor de overwinning, maar ook werd al heel snel de volgende video op Youtube gepubliceerd:

Politie-app MEOS wint Computable Award 2017

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En Computable haalt dit jaar zelfs Geen Stijl. https://www.geenstijl.nl/5139249/ismail-is-stom/


Partners 

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-03T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.