BMC stort zich op utility computing

Veel bedrijven benutten hun serverkracht niet ten volste. Virtualisatie is hiervoor een oplossing. BMC Software sluit zich aan in het rijtje leveranciers.

"Als een vliegtuig op iedere vlucht voor slechts 15 procent vol zit, hoe lang zal een luchtvaartmaatschappij dan kunnen bestaan?", vraagt Fred Johannessen, BMC-topman van de capaciteitsmanagementsdivisie. "Niet lang", antwoordt hij zelf. "Toch is dat wel de manier waarop veel bedrijven hun it-systemen benutten." BMC Software heeft zich met zijn Service Oriented Resource Management-oplossing aangesloten bij de bedrijven die al langere tijd aan utility computing doen.

Duur geintje

"Bedrijven gebruiken slechts een deel van hun it", bevestigt ook Quocirca-analist Clive Longbottom. "Een server kost niet veel, dus men is geneigd er makkelijk en veel aan te schaffen. Daarbij wordt nog wel eens vergeten dat vooral het onderhoud en het operationeel houden van al die servers veel geld kost. Als ze dan ook nog eens niet optimaal gebruikt worden, wordt het een duur geintje." BMC biedt nu in navolging van onder meer IBM's OnDemand en HP's Adaptive Enterprise ook een gevirtualiseerde omgeving waarin het mogelijk is om serverkracht real-time optimaal te gebruiken. "Ons product is, in tegenstelling tot onze concurrenten, voorspellend in plaats van reactief", claimt Johannessen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-18T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.