IBM levert Tarantella op Linux

'Behoefte aan tegenhanger Citrix'

Dit artikel delen:

IBM begint met het leveren van een op Linux draaiende versie van Tarantella, software die gebruikers in staat stelt op afstand applicaties te draaien op (centrale) servers. De Nederlandse distributeur Dupaco meldt een toenemende vraag.

Tarantella maakte het contract met IBM eerdere vorige week bekend. Een Tarantella-server geeft gebruikers van een met Java uitgebreide webbrowser toegang tot de toepassingen op de server. De server is in vier maten verkrijgbaar: voor toegang voor honderd, tweehonderd, vierhonderd of zeshonderd gebruikers.
Het Nederlandse Dupaco, dat onder meer Tarantella distribueert, merkt dat dit type server sterk in de belangstelling staat. Erik Monninkhof, de financiële man bij Dupaco: "De helft van alle serieuze verkoopkansen die we vorige week op de beurs Linuxworld/Infosecurity verzamelden betreft dergelijke servers. Ik kom net terug van een klant in het noorden die deze server wil gaan inzetten."
Volgens hem kijken onder meer overheden naar de server. Gebruikers hebben behoefte aan een tegenhanger van Citrix, stelt Monninkhof. "Het is simpel. Men wil een Citrix-achtige toepassing, maar dan wel op een open source platform."
Citrix-distributeur CDG merkt niets van een veranderende vraag. Volgens marketingmanager Imre Hüsen zitten gebruikers niet verlegen om een Linux-variant. "We vroegen dat zelf al een paar maal aan Citrix, omdat het technisch mogelijk zou moeten zijn. Maar eindgebruikers zoeken er niet naar." < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-29T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.