Red Hat koopt Netscape-restant

Dit artikel delen:

Red Hat heeft voor 20,5 miljoen dollar in contanten de serversoftware van het voormalige Netscape gekocht van Time Warner. Dat mediaconglomeraat, voorheen AOL Time Warner, kocht Netscape in 1998 voor 4,2 miljard dollar.

Ook Sun Microsystems was destijds betrokken bij de Netscape-uitverkoop. Het kreeg via de iPlanet-joint venture met AOL de serversoftware van de browserproducent in handen. De Open Network Environment en het huidige Java Enterprise System van de serverleverancier bevatten stukken van die Netscape-nalatenschap.
Red Hat koopt nu software die is doorontwikkeld uit de codebasis vóór de afsplitsing naar Sun, en wil die uitbrengen als 'open source'. Vice-president Joe Keller van Sun uit scherpe kritiek: "Red Hat koopt antieke software. Het zocht altijd de beste 'open source'-software voor zijn portfolio, maar nu koopt het de oudste commerciële software om die 'open source' te maken."

Bovenop Linux

Red Hat-ceo Matthew Szulik zegt dat de aankoop - die ook zo'n vijftig ontwikkelaars omvat - past in zijn strategie om meerwaarde te zoeken in applicaties en systemen boven op Linux. Dit draagt de Linux-distributeur al sinds afgelopen zomer uit ('Red Hat kijkt omhoog', ). Szulik merkt op dat de Netscape-koop Red Hat ook de gelegenheid biedt zijn marktaandeel bij grote ondernemingen en overheidsinstanties uit te breiden.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-10-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.