SP2 in de wachtkamer

Microsoft: 'Tests zullen maanden duren'

Dit artikel delen:

Nederlandse systeembeheerders wachten met het opwaarderen van besturingssysteem Windows XP. Het verrast Michel van der Bel, directeur Microsoft Nederland. Wel is het goed dat ze beginnen met testen. "Daar zullen een paar maanden nodig voor zijn."

Een enquête op de website van Computable wees vorige week uit dat de helft van de systeembeheerders wacht met het doorvoeren van Service Pack 2 (SP2). Een telefonische rondgang bij bedrijven die XP als besturingssysteem inzetten, bevestigt dat beeld. Ze zijn wel bezig met proeven.
De afdeling services van de Hogeschool Inholland exploiteert en beheert de hele infrastructuur van de hogeschool in zestien steden, waaronder 6500 werkplekken met Windows XP. "Op de werkstations houden we zeshonderd applicaties in de lucht", vertel Ben Gorter, hoofd van de afdeling. "We testen Service Pack 2 grondig, want het zal niet de eerste keer zijn dat een update niet werkt. We hebben al problemen ontdekt op oudere systemen; sommige applicaties werken niet meer na installatie van SP2. Dat betekent dat we voorlopig nog niet aan het doorvoeren van SP2 beginnen. Zodra de problemen zijn opgelost, kunnen we in één avond alle 6500 werkplekken opwaarderen."
Van der Bel vindt het begrijpelijk dat IBM en HP hun eigen organisaties vorige maand opdroegen SP2 niet te installeren. Wel verrast het hem dat ict-onderzoeksbureau Gartner zakelijke gebruikers adviseert een maand of twee te wachten met het invoeren van het pakket lapmiddelen. Van der Bel denkt dat het bedrijfsleven een paar maanden nodig heeft om de benodigde tests uit te voeren. "Testen is noodzakelijk en het is goed dat te promoten."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-10T00:00:00.000Z Jasper (e.a.) Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.