Snelste groei bij Linux-servers

De verkoop van Linux-serversystemen is vorig kaar met 60 procent toegenomen. Daarmee is dit verreweg de snelst groeiende sector van de servermarkt, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IDC.

In de laatste drie maanden van 2004 werd voor 1,3 miljard dollar aan Linux-servers omgezet; dat is 9 procent van de totale omzet aan servers in dat kwartaal (14,4 miljard dollar). HP was de koploper met een marktaandeel van 26 procent in de Linux-servermarkt, gevolgd door IBM (23,5 procent) en Dell (15,8 procent).
"De omzet van Linux-servers breidt zich uit naar nieuwe terreinen", zegt Jean Bozman, vice president research van de 'worldwide server group' van IDC. "Dat weerspiegelt de toenemende inzet van Linux-servers voor een breder scala van taken, variërend van 'high-performance computing', bedrijfstoepassingen en web-infrastructuur tot beslissingsondersteunende taken en zakelijke toepassingen, al dan niet in samenwerkingsverband.
IDC zegt dat de verkoop van servers in 2004 wereldwijd met 6,2 procent gestegen is tot 49 miljard dollar. IBM ligt aan kop in marktaandeel met precies één derde van de markt, gevolgd door HP met 26,6 procent. De omzet nam in volume met 19,3 procent toe tot 6,3 miljoen eenheden.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-18T00:00:00.000Z Robert Jaques
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.