SP2-uitstel vervalt

Microsoft maant terughoudende Windows XP-gebruikers tot opwaarderen

Microsoft begint een campagne om terughoudende zakelijke gebruikers van Windows XP over te krijgen naar Service Pack 2 (SP2). Het door Microsoft verstrekte hulpmiddel om installatie van SP2 tijdelijk te blokkeren vervalt namelijk op 12 april.

De Windows-producent heeft op verzoek van gebruikers in augustus vorig jaar een hulpmiddel uitgebracht dat de automatische SP2-installatie tegenhoudt. Dit moet bedrijven de tijd geven hun applicaties te testen op - en eventueel aan te passen voor - compatibiliteit met het tweede pakket lapmiddelen voor Windows XP. Microsoft biedt op zijn website een lijst van applicaties die problemen hebben met SP2, wat vooral door de standaard geactiveerde firewall komt, en van - veelal oudere - applicaties die geheel weigeren.
Het blokkeerhulpmiddel is echter bedoeld als tijdelijke maatregel en vervalt dan ook. Dit gebeurt acht maanden na de lancering; aanvankelijk was er slechts vier maanden uitstel. Pc's met Windows XP en XP SP1 zullen vanaf 12 april SP2 downloaden en installeren, tenzij Automatic Updates geheel is geblokkeerd.
De softwarefirma raadt dat laatste af aangezien dat ook reguliere beveiligingspatches en -opwaarderingen tegenhoudt, dus los van SP2. De deadline van 12 april valt samen met Microsofts maandelijkse patch-publicatie, waar het in kritieke gevallen van afwijkt. Inmiddels zijn er sinds SP2 al diverse lapmiddelen verschenen.
Overigens meldt het bedrijf op zijn Windows Update-pagina dat binnenkort de actualiseringondersteuning vervalt voor de oem-uitvoering van Windows XP, dus vóór SP1. Het op 31 december 2001 gelanceerde besturingssysteem geniet volgens Microsofts levenscyclus-planning echter nog algemene ondersteuning tot 31 december 2006.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.