Hoe open is Solaris 10

Het is niet helder hoe open Solaris 10 en de 1600 vrijgegeven patenten van Sun Microsystems precies zijn. Sun zelf zegt: "We zullen open source ontwikkelaars niet voor de rechter slepen."

Sun verspreidt Solaris 10 onder de Common Development and Distribution License (CDDL). Ook de 1600 patenten die het bedrijf heeft vrijgegeven vallen onder die licentie. Volgens Dan Ravicher van de Public Patent Foundation, een non-profit actiegroep die hoopt patentenwetgeving te veranderen, staat er in de CDDL dat Sun ontwikkelaars voor de rechter kan slepen als ze de zojuist vrijgegeven software en patenten aanpassen of gebruiken voor iets anders dan Solaris 10. Sun zegt hierop dat het niet de intentie heeft om de open source gemeenschap voor de rechter te dagen, maar het houdt vast aan de licentie. Ravicher maant open source ontwikkelaars om "voorzichtig te zijn". Ondanks de bezwaren van Ravicher noemt hij de actie van Sun een stap in de goede richting.
Het is de tweede keer in korte tijd dat de open source gemeenschap patenten in de schoot krijgt geworpen. Begin januari gaf IBM al vijfhonderd patenten vrij.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-04T00:00:00.000Z Herwin Lans
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.