KPN wil beheer overnemen

Dit artikel delen:

Bij de presentatie van zijn cijfers over 2005 deze week liet KPN weten zijn ict-diensten nieuw leven in te blazen. Volgens ceo Ad Scheepbouwer schuiven steeds meer organisaties het beheer van ict-systemen naar het concern toe. KPN verzorgt nu al het beheer van mailomgevingen, telefoniesystemen, intranet en applicatie-infrastructuren.

Het wil samen met partners in de zorg, beveiliging en narrowcasting (televisiereclame op publieke plaatsen) beginnen met nieuwe toegevoegde waardediensten. Daarnaast test het concern samen met TNT Logistics, Symbol en Zebra Technologies beheerde radio-identificatie (rfid).

De belangrijkste reden voor KPN om deze markt aan te boren is het feit dat verbindingen als ip-vpn en dsl steeds meer standaardvoorzieningen worden waarmee het zich weinig kan onderscheiden.

Over heel 2005 zag KPN zijn omzet dalen met 5 procent. Het aandeel van de traditionele huurlijnen daalde met 20 procent tot een kleine 47 duizend. Het aantal afnemers van zakelijke dsl groeide in 2005 tot ruim 24 duizend. Het aantal ip-vpn-verbindingen steeg tot 39 duizend (30 duizend eind 2004).


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-10T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.