Het contract (2)

Jamin met Simac ICT Nederland en onderaannemer 2B Interactive.

Wie?

Jamin met Simac ICT Nederland en onderaannemer 2B Interactive.

Waarvoor?

Het verzorgen van het werkplekbeheer van Jamin (ettelijke tientallen werkplekken in Oosterhout) en het technisch beheer van de backend-omgeving (servers, netwerken e.en dergelijke). Het eerste deel gaat over kantoorautomatisering; het tweede, SAP-gebaseerde deel, ondersteunt de logistieke aansturing van alle snoepgoed voor zo’n 140 vestigingen (merendeel van franchisenemers).

Wat levert het op?

Als alles naar wens loopt, geen centje pijn voor Jamin. De keten van zoetwarenspeciaalzaken wilde nieuwe netwerkcomponenten van Cisco invoeren, alsmede een uitbreiding van de serveromgeving met een IBM X345- en een X346-series met oog op de SAP-systemen Business One en Run4Les. Om het beheer voor dit alles te regelen, opende de winkelketen in een vroeg stadium de gesprekken met Simac voor verlenging van de beheerovereenkomst.

Wie doet wat?

Simac wordt afgerekend op de kwaliteit van de dienstverlening: het beheer van de centrale apparatuur (file, print-, mail- en firewallservers) en de desktops, netwerkprinters, lokale printers en applicaties die op de bureaumachines staan. 2B Interactive regelt het technisch beheer van SAP, zoals het tunen van de databaseserver, het instellen van de juiste parametrisering en het zorgen voor backup- en herstartprocessen.

“Voor alle diensten zijn service level agreements opgesteld met daarin afspraken over de beschikbaarheid. Simac is het enige aanspreekpunt voor Jamin”, vertelt Ruud Ramakers, marketingmanager van Simac.

Looptijd en waarde?

Het contract heeft een looptijd van drie jaar en vertegenwoordigt een waarde van een paar ton euro.

Onderhandelingsperiode?

Slechts twee maanden. Simac beheerde reeds de kantoorautomatisering van Jamin. Ramakers: “Als zoiets naar tevredenheid loopt en het accountmanagement steekt goed in elkaar, dan verlopen de contractonderhandelingen snel.” Volgens Ramakers voelen kleinere organisaties als Jamin zich bij de it-dienstverlener thuis vanwege de geboden flexibiliteit.

Interessant?Technologisch is het allemaal vrij standaard. De overeenkomst geldt echter als dusdanig strategisch (omdat er een aantal activiteiten word ‘ge-outtasked’) dat de Jamin-directeur zijn handtekening onder het contract wilde zetten.Golfbaan-

Nou nee, een winkelcentrum komt eerder in aanmerking. Simac richt zich namelijk intensief op de detailhandel om daar voet aan de grond te krijgen. De divisie Retail Solutions biedt bijvoorbeeld ondersteuning tijdens winkeltijden in plaats van kantooruren en levert onder andere kassasoftware van Retalix.

Taart of champagne?

De tafels waren ruim gevuld met lekkers. Laat dat maar aan een snoepwinkel over!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-17T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.