Meer zicht op ict

Dit artikel delen:

Het inzicht in de prestaties van ict staat er beter voor dan twee jaar terug, blijkt uit een recente internationale studie naar it-governance.

Een internationale studie van PWC en The IT Governance Institute onder een kleine zevenhonderd (ict-)directeuren wereldwijd (191 Europese respondenten) toont een verbetering in het inzicht in ict-prestaties. Hooguit 15 procent van de respondenten ziet een gebrek aan dit inzicht als een probleem dat voor hun bedrijf geldt. In een zelfde studie uit 2003 werd een gebrek aan inzicht in de prestaties van ict met 41 procent nog als het grootste probleem gezien. De onderzoekers schrijven deze verschuiving niet toe aan de invoering van meer raamwerken voor ict-governance of andere maatregelen om de besturing van ict effectiever te maken.

Het aantal respondenten dat iets met ict-governance zegt te doen of te willen doen is namelijk gelijk gebleven (58 procent). Wel is het deel van de ondervraagde bestuurders die de invoering van een raamwerk voor it-governance niet zien zitten in twee jaar tijd geslonken van 42 naar 36 procent. Als ook het invoeren van een aantal losse it-governancemaatregelen bekeken wordt, is deze weerstand tot 9 procent gereduceerd. Een betere kostenbeheersing, efficiënter beheer van it-middelen en een risicoanalyse zijn de meest populaire it-governancemaatregelen. De afgenomen relevantie van een gebrek aan inzicht in ict kan ook alles te maken hebben met een verschuiving van prioriteiten op de ict-afdeling. In deze studie worden het personeelstekort, een te lange terugverdientijd van investeringen en ict-incidenten als de grootste problemen van 2005 aangemerkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-24T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.