Microsoft werkt aan uitgekleed Windows voor EU

Dit artikel delen:

Microsoft werkt nu aan een uitgeklede uitvoering van Windows voor de Europese Unie. Dit zogeheten Windows XP Reduced Media Edition is een gevolg van de straf die de EC heeft opgelegd.

Het Amerikaanse softwarebedrijf moet een uitvoering van zijn pc-besturingssysteem op de Europese markt brengen zónder dat het zijn media-afspeelprogramma Media Player meelevert. Microsoft stelt dat die applicatie, die het ook levert voor Apples Mac OS X, bij het besturingssysteem hoort.

Microsoft laat weten dat het Windows-zonder-mediaspeler in januari levert aan pc-producenten. Dit betreft zowel de Home- als de Pro-uitvoering van Windows XP. Topmensen van het bedrijf zeggen dat dit de eerste keer is dat consumenten een Microsoft-product krijgen met minder functionaliteit in plaats van meer. Overigens lijkt het erop dat de prijs van de uitgeklede Windows-uitvoering hetzelfde zal zijn als die voor de uitvoering mét Media Player. De EC heeft bepaald dat Microsoft geen hogere prijs mocht rekenen – bijvoorbeeld om de kosten voor het loskoppelen van de mediaspeler te verdisconteren – maar heeft weer niet verordonneerd dat de uitgeklede uitvoering goedkoper moet zijn.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-21T09:17:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.