Windows uitgekleed voor oude pc’s

Dit artikel delen:

Oude pc’s zijn softwareleveranciers als Microsoft een doorn in het oog; nieuwer is immers beter. Maar als het werkt, kom je er niet aan. Een uitgekleed Windows XP biedt een tussenweg.

Microsoft onthult de uitgeklede Windows XP-variant, codenaam Eiger, die is bestemd voor oudere desktopcomputers. Het zogeheten Windows Fundamentals for Legacy PC’s is een tussenoplossing voor bedrijven met systemen die ze niet willen of kunnen vervangen om budget- of functieredenen.

Het gaat om dermate oude pc’s dat de hardware niet - of niet goed - in staat is Windows XP te draaien. Microsoft bracht dat pc-besturingssysteem in 2001 op de markt, maar de systeemeisen zijn met de komst van Service Pack 2 licht verhoogd.


Thin client

De uitgeklede XP-variant Fundamentals biedt de oudere pc’s toch enige modernisering. De machines worden in wezen echter thin clients, waarbij de software grotendeels draait op een server. Bedrijven die hun oude pc-park niet willen of kunnen vervangen, moeten dus wel een server instellen of zelfs aanschaffen voor Windows Fundamentals.

Microsoft werkt al zeker anderhalf jaar aan Eiger. Begin vorig jaar kwamen berichten hierover naar buiten. “Wacht maar af”, reageerde Windows-topman Jim Allchin op vragen van Computable op de WinHEC 2005-conferentie in Seattle.

Afgelopen maand is de officiële ondersteuning voor Windows 98, 98 Second Edition (SE) en Millennium Edition (ME) komen te vervallen. Die oudere Microsoft-besturingssystemen, nog gebaseerd op MS-Dos, krijgen nu geen patches meer.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-04T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.