HP groeit uit tot voornaamste opponent Cisco

ProCurve krijgt nadruk op beheer, security en productiviteitsverbetering

Met zijn nieuwe ‘Adaptive Networks’-programma wil HP de ProCurve-netwerkproducten beter aanpassen aan de behoefte van gebruikers, applicaties en organisaties. Een schappelijke prijs zorgt voor de eerste grote referenties, waaronder pensioenverzekeraar PGGM.

Netwerkleverancier HP ProCurve is de laatste tien jaar gegroeid van een nichespeler naar een wereldwijde top 3-speler. In de loop der jaren wist de leverancier concurrenten als Nortel en Extreme Networks achter zich te laten. In Nederland concurreert deze HP-divisie vooral met Cisco en 3Com. De nieuwe visie van ProCurve is een afgeleide van HP’s strategie Adaptive Enterprise, die het netwerkbeheer afstemt op de eisen van de bedrijfsvoering.

De Amerikaan John McHugh, vice president en general manager van HP ProCurve, was onlangs in Nederland om zijn visie rond Adaptive Networking toe te lichten. Hij deed dat in gezelschap van Ton Serné, country manager van HP ProCurve Nederland. Volgens McHugh is het doel van Adaptive Networking om het netwerk eenvoudiger te beheren, sterker te beveiligen en de productiviteit van werknemers te verhogen. McHugh: “Daarvoor heeft HP ProCurve veel focus gelegd op softwarehulpmiddelen voor het beheer en beveiligen van netwerken. Dat kan bijvoorbeeld met ProCurve Identity Driven Manager. Deze gebruikt standaardprotocollen die automatisch alle gebruikers en apparaten in het netwerk detecteert. Met deze tools kunnen netwerkbeheerders gebruikersrechten aan werknemers toekennen, bijvoorbeeld wanneer ze de apparatuur of applicaties mogen gebruiken.”

Barbera Dado, operation manager bij de afdeling IFS/IT Operations van pensioenverzekeraar PGGM, heeft sinds eind december 2006 de Adaptive EDGE-architectuur van HP ProCurve Networking ingezet. Doel van de inzet was een kosteneffectief en eenvoudiger beheer van infrastructuur en applicaties. Dado: “We wilden voor eind 2006 het netwerk vernieuwen, want we hadden te veel oude hardware. Ook was het oude netwerk complex. We wilden verder meer bandbreedte en het netwerk geschikt maken voor VoIP (voice over IP)met een betere beveiliging.”

PGGM had de keuze tussen een nieuw netwerk van Cisco, dat geleverd werd door Getronics, of een netwerk van HP ProCurve, dat direct door HP Nederland kon worden geleverd. Uiteindelijk koos PGGM voor HP, aldus Dado. “HP ProCurve haalde onze eisen rond tco (total cost of ownerschip) en industriestandaarden. Daarnaast was analistenbureau Gartner positief over ProCurve. Verder lijkt de beheersoftware van HP ProCurve op die van Cisco. Daarnaast had HP en goede referentie bij EON dat ook HP ProCurve gebruikt.” Er zijn een paar kleine minpunten bij HP ProCurve, aldus Dado: “Er zit minder ‘debugging’ functionaliteit in dan bij Cisco. Ook de ‘user tracking’ werkt niet altijd optimaal. Als een pc uitstaat, dan vindt de softwaretool deze niet. We hadden echter een nagenoeg foutloze implementatie en de beschikbaarheid van het netwerk wordt waargemaakt.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-02-16T00:00:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.