Windows Server 2008 in Nederland geïntroduceerd

Dit artikel delen:
WinServer 2008 SP1

Microsoft onthult vandaag Windows Server 2008 in Nederland. Niet alle panelleden van het Computable Panel zitten te wachten op de nieuwe software.

Windows Server 2008 wordt vandaag onthuld in Nederland. In de nieuwe versie van het serverbesturingssysteem zit een testversie van de Hyper-V-technologie, dat kan dienen als fundament voor virtualisatie. Binnen zes maanden wordt de volledige versie van de Hyper-V-technologie vrijgegeven. Slechts een klein deel van de leden van het Computable Panel kijkt uit naar Windows Server 2008.

Windows Server 2008 wordt geïntroduceerd tijdens de Microsoft IT HerOlympics, een woordspeling op "Hero" en "Olympics". Het Engelse woord voor held is een interne kreet van Microsoft waarmee ze aangeven dat de mensen die aan Windows Server 2008 hebben meegewerkt "hero's" zijn.

Mark Baars (36), Tilburg, Technical Consultant, I/C Works

Ik verwacht meer mogelijkheden, meer stabiliteit en betere beveiliging. Wat ik er tot nu toe van gezien heb is veelbelovend. Of je er op zit te wachten of niet, de voorloper is alweer 5 jaar oud en zal op termijn functioneel achterhaald zijn en ook niet meer veilig. Ik heb het nog niet in gebruik maar ben enthousiast over de nieuwe features die ik gezien heb.

Marteniek Bierman (41), Deventer, Projectmanager, Topicus

Eigenlijk zitten we er nog niet zo erg op te wachten. Onze huidige applicaties draaien onder WS 2003 en migratie naar 2008 is (nog) geen issue. Bovendien hebben we onze aandacht op dit moment meer nodig voor de lopende projecten.

Marinus den Hertog (46), Delft, Finacial & Logistics manager, Q&I Nederland

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet exact op de hoogte ben van de verschillen, maar wil wel laten weten dat ik er niet op zit te wachten. 2003 werkt prima en stabiel.

Michel van der Kleij (45), Delfgauw, Senior Unix/Linux Consultant, Tukcedo Services

Als professioneel Unix en Linux consultant kan ik mijn Windows collegae alleen maar aanraden om juist nu eens kritisch te bekijken hoeveel extra geld (nodeloos) gespendeerd gaat worden aan over-the-top hardware eisen, belachelijke license fees en welke beloofde voordelen ook daadwerkelijk gaan uitkomen. Let wel, er zijn ongetwijfeld situaties zijn waar Microsoft oplossingen prima voldoen, maar blindelings de upgrade-strategie van welke leverancier dan ook volgen lijkt me nooit een verstandige zet.

Gert Jan Timmerman (46), Veenendaal, Hoofd Kenniscentrum, Info Support

Windows Server 2008 is een flinke stap vooruit ten opzichte van Windows Server 2003. De belangrijkste verbeteringen zijn enerzijds de nieuwe mogelijkheden met Active Directory (Read-only Domain Controler) en het feit dat er een zeer beperkte 'core' versie uitgeleverd wordt, anderzijds belooft Hyper-V (nu nog in beta) veel optimalisatie voor Virtualisatie-toepassingen. Ook de security verbeteringen die al in Vista aangebracht waren (o.a. 'service hardening' en MIC) zijn zeer nuttig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Niemand zit echt te wachten op 2008, oftewel 2003 met een Vista-jasje en wat interessante toevoegingen (oa multi-site clusters, en hyped hyper-v).
Overigens erg voorspelbare reactie van de Linux zeloot.

@ Michel de Rooij

Nog niet meegekregen dat meer als 60% van de internetservers draait met Linux?

@Michel de Rooij
2 van de 5 pannelleden zitten volgens mij toch echt wel te wachten op Windows Server 2008 als ik de reacties daarvan lees. En op een artikel op deze site staat ook dat webhosters wel degelijk enthousiast zijn over Windows Server 2008.

@JvL: Ja, dus? We hebben het over een tijdje nog wel over het misplaatste label "gratis"

@Mak: Wat blijft, er is geen business case tenzij er (technische) redenen zijn waarom er iets met 2008 anders/beter kan worden ingericht/opgelost. Hyper-V is een immatuur produkt en multisiteclustering is leuk maar kent nog geen ervaringscijfers). Eerst maar ervaring opdoen, daarna jubelen (of niet) ..

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-06T10:48:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.