'Apps verlichten het werk van de ICT-beheerder'

Dit artikel delen:

Het werk van de ict-beheerder wordt vergemakkelijkt door apps. Dat vinden diverse ontwikkelaars van smartphone- en tabletapps. Er wordt in de ict-markt regelmatig gediscussieerd over het vormen van een bring your own-beleid. Hiermee worden regels gesteld aan consumentenelektronica die het bedrijfsnetwerk binnenkomt. App-ontwikkelaars denken dat het beleid opstellen lastig is, maar dat de komst van apps het werk van de ict-beheerder daarna juist verlicht.

Systeembeheerders moeten apps als een grote kans zien om werknemers vrolijker, gelukkiger en productiever te maken, vindt Bart Fussel, ceo van mobile marketingbureau aFrogleap. 'Wij werken zelf alleen op open systemen, waardoor er geen ict-beheerder nodig is.' Igor Frid, developmentmanager bij software-ontwikkelaar De Digitale Klas denkt dat het werk verlicht wordt, omdat het besturingssysteem waarop de app draait, minder gevarieerd is per apparaat dan op een pc.

Rodrigo Coutinho, Senior Product Marketing Manager van agile platform-ontwikkelaar OutSystems, vindt dat ict-beheerders de kans moeten aangrijpen om het bedrijf effectiever te maken en de antwoordtijd te verbeteren. 'Beheerders moeten wel in het achterhoofd houden hoe eigen apps gemaakt moeten worden en hoe zij het gaan beheren. Daarom geloof ik in het gebruiken van universele apps, die op meerdere toestellen werken. Niet alleen smartphones en tablets, maar ook de desktop. Dit zijn dan webapplicaties in diverse vormen, zodat ze makkelijker te beheren en te updaten zijn.

Zonder strategie een zware klus

Marketingdirecteur Peter Groot van Ram Mobile Data plaatst wel een kanttekening bij het gebruik van apps. 'Als nieuwe apps worden geïntroduceerd zonder een duidelijke strategie, dan wordt het gebruik ervan een bijzonder zware belasting voor de ict-beheerder. Als je een gespecialiseerd platform gebruikt, dan is alle communicatie en beheer naar mobiele toestellen geregeld en dat maakt dat de belasting voor ict minimaal wordt.'

'Bedrijf zoekt App'

Op 15 november 2011 vindt op de High Tech Campus in Eindhoven het evenement Bedrijf zoekt App plaats. Ict-informatieplatform Jakajima organiseert het evenement om bedrijven te adviseren over een eventuele eigen applicatie voor smartphones en tablets. Ook bedreigingen bij het toepassen van apps komen aan bod. Meer informatie is te vinden op http://www.bedrijfzoektapp.nl/.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-04T15:46:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.