‘Windows had veel eerder een groen BSOD nodig’

Dit artikel delen:
Blue screen of death

Windows-testers krijgen geen blauw vastloopscherm (BSOD) meer. Dat was hoog tijd. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het publieke testprogramma voor Windows heeft sinds kort een visuele verandering doorgevoerd. Het overbekende blauwe foutscherm bij fatale vastlopers in Windows is niet meer. Tenminste, niet voor de zogeheten Windows Insiders die dus voorproefversies krijgen en gebruiken.

Deze vrijwillige testers van aankomende Windows-updates krijgen geen BSOD (blue screen of death) meer. Zij zien bij grote fouten voortaan een groen scherm. Nog los van de psychologische associatie met de kleur groen, is dit een goede zaak. Fouten in test-releases zijn zo letterlijk te onderscheiden van fouten in reguliere releases. Dit speelt ook mee als gewone gebruikers online-zoeken op fouten en dan mogelijk geconfronteerd worden met scenario’s van Windows Insiders. Het GSOD is goed. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb al in geen eeuwen meer een BSOD gezien..
Hebben de programmeurs niks beters te doen dan de HEX code aan te passen van Blauw naar Groen? Ga eens nadenken over je code.. Windows XP was 698MB, en Windows 10 haalt het niet met 10GB.. Ra Ra Politiepet.. het belangrijkste object --> Solitaire, is ook nog eens verwijderd! Goed verhaal bij MS.

En waarom is er 100GB aan diskruimte nodig, wanneer je alle updates wilt?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-21T08:53:00.000Z Jasper Bakker