JD Edwards wil sneller meer kwaliteit

Toekomst is aan open standaarden

Met de 'suite' JD Edwards 5 presenteert de erp-leverancier zich als platformonafhankelijke applicatieleverancier. Op dit moment krijgen open standaarden de volle aandacht. Daarnaast wil men ook andere ontwikkelmethoden te omarmen. Uiteindelijk komt het neer op sneller ontwikkelen met hogere kwaliteit.

  
Mike Madden, chief technology officer bij JD Edwards: "De enige productlijn waar ik niets over heb te zeggen is de World-software, onze oude AS/400-lijn."
Mike Madden, chief technology officer bij JD Edwards is verantwoordelijk voor zeven productlijnen: supply chain management, enterprise resource planning, supply relationship management, customer relationship management, business intelligence, collaboration & integration en tools & technology. "Al deze producten vallen onder de paraplu JD Edwards 5, dat is weer de opvolger van OneWorld. We hebben deze week op de Quest Global User Conference in Denver de lancering van ERP 9 en SCM 9 aangekondigd. Iedere productlijn heeft zijn eigen versies onder JD Edwards 5. Dat kan nog wel eens verwarrend zijn. De enige productlijn waar ik niets over heb te zeggen is de World-software, onze oude AS/400-lijn."

Nabije toekomst

Voor de nabije toekomst richt het bedrijf zich vooral op open standaarden." Op Java gebaseerde infrastructuren zijn interessant voor ons. Ook html-clients, interoperabiliteit, webdiensten en xml hebben continu mijn aandacht. Het oplossen van integratieproblemen blijft ook altijd iets om in de gaten te houden. Eigenlijk dus alle voor de hand liggende dingen", lacht Madden.

In 1977 richtten Jack Thompson, Dan Gregory en Ed McVaney het softwarebedrijf JD Edwards op in Denver, Colorado. Het bedrijf begon met het ontwerpen van software voor het midden en kleinbedrijf, waarna het zich in de begin jaren '80 toelegde op software-ontwikkeling voor IBM's System/38-platform. De omkeer kwam eind jaren '80 toen JD Edwards begon met de ontwikkeling van zijn World-software voor IBM's AS/400-lijn en daarmee de leidend applicatiesoftwareleverancier in de markt werd. In juni 1996 werd de World-productlijn opgevolgd door One World, dat platform-onafhankelijke applicaties met een geintegreerde toolset combineerde.
"De ontwikkeltools die we gebruiken om onze software te bouwen, verschillen per productlijn. In mijn team werken ongeveer zeshonderd ontwikkelaars, die met de meest gangbare erp-tools werken, zoals Forms Design Aid, C, C++ en Java. We gebruiken dus een combinatie van Microsoft-, Borland- en IBM-technologie om onze software te ontwikkelen."
De software van JD Edwards ondersteunt vrijwel alle platformen, maar als referentieplatform is voor IBM gekozen. "IBM is de marktleider op het gebied van applicatie-infrastructuur. We hebben een productlijn die de IBM Foundation heet. Daarin bundelen we IBM's portaalserver, de Websphere-applicatieserver en de UDB-database. We ondersteunen ook andere platformen, zoals die van BEA Systems, Oracle en Microsoft, maar die zijn niet geintegreerd in onze software zoals het platform van IBM."
"We blijven in de toekomst de internetarchitectuur ontwikkelen. Momenteel gaan we ook richting de dienstengerichte architectuur. Daarmee kunnen we meer applicaties leveren en flexibeler zijn. We proberen ook andere ontwikkelmethoden te omarmen. We kunnen bijvoorbeeld een andere technologie kopen en die inpassen in onze eigen organisatie. Maar uiteindelijk komt het allemaal neer op het sneller ontwikkelen van meer applicaties met een hogere kwaliteit."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-06-20T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.