Cognos completeert suite analysetools

Met de introductie van het datamining-pakket Scenario biedt de Canadese toolleverancier Cognos een volledig pakket 'Business Intelligence'-software aan. Het bedrijf genoot al bekendheid door het rapportagepakket Impromptu en het analysepakket Powerplay.

Scenario, een eenvoudig en laagdrempelig datamining-tool, is te installeren op een desktop en heeft dus een brede doelgroep. De eenvoud gaat echter ten koste van uitgebreide functionaliteit. Udo Smit verwoordde het tijdens de jaarlijkse klantendag als volgt: "Cognos levert elegante software. Het bevat een beperkte functionaliteit, zodat je het overzicht niet verliest.
"De verschillende typen applicaties op het gebied van 'Business Intelligence' zullen naar elkaar toegroeien", meent Wytze Rijkmans, managing director van Cognos in Nederland. "Op basis van 24 standaardmodellen voeren wij, eventueel in samenwerking met partners, het implementatietraject in maximaal negentig dagen uit", aldus Rijkmans. De twee producten sluiten goed op elkaar aan. Impromptu wordt vaak als data-invoer gebruikt voor Powerplay.
Scenario wordt vooralsnog als een aparte, meer onafhankelijke applicatie gezien. De prijs voor de nieuwe datamining-applicatie, die dit voorjaar nog op de markt komt is vergelijkbaar met de andere analyse-applicaties van Cognos. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-11T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.