Spherion Technology over naar Ilionx

It-dienstverlener Ilionx Groep blijft op overnamepad. Het heeft nu Spherion Technology Group overgenomen.

Spherion Technology Group (STG) biedt maatwerk- en infrastructuuroplossingen plus kwaliteitsmanagement. De activiteiten worden verdeeld over Ilionx Consulting en Ilionx Software Solutions, beide gevestigd in Amsterdam. De infrastructuurtak zal als autonome werkmaatschappij worden ondergebracht bij de Ilias Group, de Europese moedermaatschappij van Ilionx. Het Spherion-onderdeel Information Quality Management wordt verzelfstandigd.
"Onze klant- en dienstenportfolio wordt hiermee op strategische punten sterk uitgebreid", aldus directeur Mike Dawud van Ilionx Groep. "Door deze toename in volume en de toevoeging van specifieke expertise op het terrein van groupware/e-business en development solutions, zijn wij beter in staat om onze grotere, klanten van dienst te zijn. Daarmee kunnen we onze marktpositie verbeteren."
STG maakte onderdeel uit van het wereldwijd opererende Spherion Corporation, dat genoteerd is aan de New York Stock Exchange (onder de afkorting SFN). Spherion Corporation heeft besloten de technische it-dienstverlening in Nederland te verkopen en zijn aandacht te richten op de reeds bestaande uitzend- en wervingsactiviteiten.
Ilionx is de afgelopen maanden op overnamepad. Afgelopen september kocht het Plus Consultancy, gespecialiseerd in business intelligence en datapakhuizen. In 2003 nam het crm-specialist Curetec over, traden er vijftig ex-Aino consultants en softwareontwikkelaars in dienst en kocht het Fair Information Services. Inclusief de circa 75 medewerkers van STG telt Ilionx ruim driehonderd medewerkers.

 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-04-11T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.