Onbegrip blokkeert implementatie soa

Service oriented architecture is de nieuwe it-rage, maar veel bedrijven weten niet wat het inhoudt. Dat weerhoudt hen van implementatie.

De hype-status van soa werd herbevestigd in een rondetafelgesprek van HP. Toch zijn ondernemingen terughoudend met de implementatie. “Ze willen het wiel niet zelf uitvinden”, zegt Dick van Gaalen van HP. Bovendien is er nog veel onduidelijkheid. “Bedrijven zien vaak niet welk voordeel ze eruit kunnen halen”, aldus IDC-analist Peter Vermeulen. Daarom is budget de belangrijkste reden om niet in een soa te investeren. De it-afdeling blijkt soa wel te begrijpen, maar een kwart van de algemene directie en lijnmanagers niet. Van Gaalen: “Vaak kan de it’er niet de directe voordelen van een soa-implementatie uitleggen aan de directie.”

Flexibel

Toch heeft ruim de helft van de Nederlandse bedrijven interesse in soa. Eenderde doet er iets mee en slechts 3 tot 4 procent is echt bezig met een implementatie. Dat zijn vooral financiële instellingen. Voornaamste reden is grotere flexibiliteit.x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-05T09:17:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.