Belastingdienst werft ervaren IT-specialisten

APELDOORN - De Belastingdienst is gestart met een landelijke campagne om een groot aantal ervaren automatiseerders aan te trekken. Ruim 14.000 automatiseerders hebben een informatiepakket in de bus gekregen. Het Automatiseringscentrum hoopt met deze actie 100 tot 150 nieuwe medewerkers te kunnen werven.

De Belastingdienst heeft ongeveer 1300 automatiseerders in vaste dienst. Daarnaast werken er zo'n 500 inhuurkrachten. Vorig jaar werd nog voor 161 miljoen gulden aan inhuur en uitbesteding uitgegeven. Dit bedrag moet de komende jaren fors naar beneden, aldus blijkt uit de jongste begroting van het ministerie van Financiën. Daarom is de Belastingdienst dit jaar gestart met een tweetal wervingscampagnes. De eerste richtte zich op het werven van schoolverlaters. Deze campagne heeft 150 nieuwe medewerkers opgeleverd. De tweede actie start deze week en heeft als doel eenzelfde aantal ervaren IT-specialisten binnen te halen.
Ruim 14.000 automatiseerders, geselecteerd uit het bestand van Computable, hebben een uitgebreid informatiepakket toegestuurd gekregen. Aan de hand van het informatiepakket kunnen geïnteresseerden rechtstreeks solliciteren of te kennen geven dat zij op de hoogte gehouden willen worden van eventuele vacatures. Het Automatiseringscentrum van de Belastingdienst is met name op zoek naar projectmanagers. Daarnaast is ook behoefte aan programmeurs, ontwerpers, informatie- en data-analisten. CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-08T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.