De laatste (Mark Plekker)

Ik spreek niet tegen dovemansoren wanneer ik stel dat de wereld van de automatisering constant in beweging is. In de 33 jaar dat Computable bestaat, deden we verslag van vier fundamentele omslagen op het vakgebied. Het mainframe- en minicomputertijdperk (jaren zestig en zeventig) maakte plaats voor de client-serveraanpak (jaren tachtig). Computers kwamen in een netwerk te hangen. Eerst lokaal en later bedrijfsbreed (jaren negentig). Thans beleven we de fase van wereldwijde netwerken, waarin werkelijk alles met alles communiceert en e-business het toverwoord is.

Wat constant is gebleven is de categorie automatiseerders. Technici die op basis van de laatste technologie het fundament bouwen voor informatievoorziening en -overdracht voor ondernemingen en instellingen.
In de achter ons liggende periode hebben we op de redactie veel gediscussieerd over de invloed die de opmars van Internet en e-commerce heeft op onze redactionele aanpak. De conclusie is simpel: Computable is en blijft het medium dat automatiseerders wekelijks bijpraat over de ontwikkelingen in onze sector. De overstelpende hoeveelheid informatie die onder meer via Internet over u wordt uitgestort, roept om een heldere duiding van de ontwikkelingen. Daarom zullen we meer analyses en achtergronden bij het nieuws bieden.
De nieuwe restylde Computable wil u, als vanouds, ondersteunen in het uitoefenen van uw beroep. Dit is de laatste Computable in het oude jasje. Vanaf volgende week ontvangt u een andere Computable in een nieuwe opzet. We hebben daarbij slechts één doel voor ogen: u van die informatie te voorzien waarmee u zakelijke beslissingen en uw carrière kunt schragen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-20T00:00:00.000Z Mark Plekker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.