Binnen één dag een baan bij Price Waterhouse

Op 25 oktober kunnen Sap-specialisten een volledige sollicitatie-procedure doorlopen bij Price Waterhouse Management Consultants.

Met de slogan 'Binnen één dag een baan' probeert Price Waterhouse geïnteresseerden ertoe te bewegen een brief met curriculum vitae te sturen. Een geselecteerd gezelschap sollicitanten krijgt vervolgens een uitnodiging om de snelprocedure te doorlopen. "Dit is wat ons betreft een primeur in Nederland. Price Waterhouse heeft deze methode al succesvol toegepast in het buitenland. De ervaring is dus aanwezig. Het feit dat we alles op een dag doen, gaat zeker niet ten koste van de nauwkeurigheid van de selectie ", licht Sap-werving manager Peter Borsboom toe. Tijdbesparing is volgens Borsboom de belangrijkste reden om tot deze procedure over te gaan. "Een normale sollicitatieprocedure neemt vaak enkele weken in beslag, omdat het moeilijk is de agenda's van de betrokkenen op elkaar af te stemmen. Bovendien is het voor de sollicitant lastig om drie of vier keer vrij te nemen voor een gesprek. Op deze manier weten de sollicitanten meteen waar ze aan toe zijn." Het geheel speelt zich buiten werktijd af. De uitgenodigde specialisten voeren op de selectiedag een aantal gesprekken en leggen een test af. De totale procedure neemt vijf tot zes uur in beslag. Price Waterhouse verwacht ongeveer tien mensen aan het eind van de dag een contract aan te bieden. MC

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-17T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.