CNV: 'CMG weert bonden'

Vakbond CNV verwijt automatiseerder CMG dat deze opnieuw probeert de vakbonden buiten de deur te houden. Bij ontslagprocedure voor vijftien programmeurs van de vestiging in Amstelveen zijn de bonden ten onrechte niet betrokken, stelt onderhandelaar Siegbert van der Velde.

CNV en CMG botsen voor de tweede keer. CMG stelde afgelopen zomer bij de reorganisatie van de vestiging Noord-Nederland dat de bonden niet belanghebbend waren.
Volgens Van der Velde hoopt de automatiseerder overleg nu weer te omzeilen, nu door om individuele ontslagvergunningen aan te vragen. "Ik heb hier al bezwaar tegen aangetekend en de bond als overlegpartij aangemeld."
Lid van de Raad van Bestuur van CMG Rob van Grieken vindt de suggestie 'triest'. "Dat soort opmerkingen leidt tot niets, het gaat ons er niet om de bonden buiten te sluiten." Van der Velde: "Wij hebben echt een andere indruk."
Het gaat in Amstelveen, net als in Noord-Nederland, voor een deel om 'bankzitters', programmeurs waar het bedrijf geen werk voor heeft. In tegenstelling tot de eerdere reorganisatie maakt het bedrijf geen gebruik van de ontslagregels voor de uitzendbranche. Over de toepasbaarheid van deze regels zijn CMG en het CWI in juridisch conflict met de vakbonden. Het hoger beroep in de rechtszaak die de bonden tegen het CWI hebben aangespannen, dient 28 oktober. Het CWI verleende CMG in Noord-Nederland 62 ontslagvergunningen; 29 werden er geweigerd.

 
Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-18T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.