Doorstart Aino in kiem gesmoord

"Ons bod heeft geen eerlijke kans gehad." Dit zeggen Wiebe de Boer en Jan Lex Draak, twee ex-managers van Aino BV. Het tweetal onderzoekt met collega Paul Jacobs nog steeds de mogelijkheid tot een doorstart.

De Boer en Draak legden samen met een paar andere Aino-managers maandagochtend 30 september een serieus bod op tafel bij curator Johan Westerhof. Het ging om een doorstart van de softwareontwikkeltak, het infrastructuurgedeelte, de Smart Automatiseringsgroep en een zestigtal detacheerders, ondersteund door investeerder NMB Heller. Dinsdag 1 oktober bleken bestuursvoorzitter Willem Haverkamp en de curator in grote haast gekozen te hebben voor een te elfder ure ingediend mondeling bod van Centric. "Aan de medewerkers is niets gevraagd en ons is geen uitleg gegeven", zegt De Boer. Sterker nog: alle bij de uitkoop betrokken managers zijn volgens hem daarna zonder duidelijke toelichting op non-actief gesteld. Volgens de curator is wel degelijk gemeld dat "hun bod vele malen slechter was dan dat van Centric". CNV-bestuurder Wim Burggraaf kan zich niet aan de indruk onttrekken dat "Haverkamp en de curator de deal met Centric zo'n beetje heilig verklaarden."

 
Rik Sanders

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-18T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.